Домашній місо японський суп з тофу і грибами

Домашній місо японський суп з тофу і грибами простий рецепт.

Інгредієнти

Комбу (водорость 20гр)
Вакаме/ламінарія 50гр у сухому вигляді
паста Місо 4 стл
тофу 160гр
Гриби ерінгі 2шт (100 гр)
2,5 л води
Зел. Цибулю, паростки маша, кунжут для прикраси.

Домашній місо японський суп з тофу і грибами покроковий рецепт

1. Спочатку нам треба зварити дасі. Дасі/ши це бульйон.. Наливаємо воду, кладемо комбу/водорості.. у мене були голови лангустінов і я вирішила пустити їх у справу.. Варила 25 хвилин на середньому вогні. Після проціджуємо.. Поки варимо бульйон. Вакаме – це ламінарія., але більш ніжна вкус..
2. Замочуємо у воді, т. до у мене вони в сухому вигляді.. Суха ламінарія збільшується в розмірі і нам достатньо однієї жмені. Промиваємо Вакаме і кладемо в бульйон, варимо хвилин 5, на середовищ огне..
3. Кладемо гриби і варимо ще 10хвилин.. розводимо Бульйоном пасту місо і вливаємо в бульйон. Нарізаємо кубиками тофу і кладемо в наш суп.. Варимо 10 хвилин на повільному огне.
4. Важливо.. Стежити, щоб суп не кипів, паста Місо цього не любить.. Коли Місо готовий до нього можна додати паростки маша, зелений лук.. Це базовий суп, який подають з рисом і закусками..

Відео рецепт 👇