Домашній овечий сир з овечого молока бурдючного типу

Домашній овечий сир з овечого молока бурдючного типу простий рецепт. З смаженою картоплею виходить просто 🔥 У мами сир завжди виходить шикарно, навчуся, в Москві разом будемо готувати 😍

Інгредієнти

10 л овече молоко
20 мл пепсин (рідкий)
(1 г пепсин порошок, розчинити 200 мл водою, виходить рідка маса, звідси 20 мл вилити в молоко)

Домашній овечий сир з овечого молока бурдючного типу покроковий рецепт

1. В тепле молоко додаємо пепсин, залишаємо 30-45 хвилин. Через 39-45 хвилин, маса загусне, з ножем розрізах кубики, потім гарненько подрібнюємо 👌 Закриємо і залишаємо ще хвилин 30-40.
2. Далі прибираємо сироватку, масу наливаємо у мішечок для сиру 👌 Міцно крутимо шийку мішечки, кладемо у форму і залишаємо 2-3 години 👌 Потім знімаємо з мішка, перевертаємо і залишаємо у формі ще пару годин (не сильно тепле місце).
3. Готовий сир обов’язково відправляємо в солену воду, мінімум 2 тижні. Овечий сир, без солоної води їсти не рекомендується 👌. Потім розрізах і насолоджуємося, сама дуже люблю овечий сир 🤤.

Відео рецепт 👇