Домашній плов з яловичиною в каструлі на плиті

Смачний ПЛОВ будинку, приготований в каструлі 🔥 – однозначно оцінить вся сім’я.🔥 Як приготувати Домашній плов з яловичиною в каструлі на плиті рецепт простий.

Інгредієнти

◾️Цибулю — 200гр.
◾️Морква – 200 гр.
◾️Курдюк – 100 гр. (можна замінити на олію)
◾️Яловичина – 400 гр.
◾️Рис для плову – 400 гр.
◾️Часник – 4-5 зубчики
◾️Спеції для плову і барбарис за смаком.

Домашній плов з яловичиною в каструлі на плиті покроковий рецепт

1. 1. Нарізаємо цибулю півкільцями.
2. Нарізаємо моркву соломкою.
3. Нарізаємо курдюк, відправляємо в розігріту каструлю з товстим дном і вытапливаем жир, потім прибираємо залишки.
4. Відправляємо В каструлю яловичину, обсмажуємо до золотавої скоринки.
5. Додаємо цибулю, обсмажуємо і слідом додаємо морковь.

2. 6. Готуємо зервак, додаємо зубчики часнику, спеції і барбарис за смаком, вливаємо гарячу воду, щоб вона накрила всі інгредієнти, потім солимо (зервак повинен бути пересолений, так як рис забере на себе сіль), накриваємо кришкою і тушкуємо 15 хвилин. ) на повільному режимі. Потім пробуємо зервак на смак повинен бути пересолений.
7. Додаємо промитий рис для плову (я його 3-4 рази промиваю), рівномірно розподіляємо його. Після включаємо плиту на максимум, на 3-4 хвилини, щоб весь зервак, спеції і жир піднялися до рису.
8. Додаємо гарячу воду, щоб вона покрила рис на 1 см, потім накриваємо кришкою і готуємо на сильному режимі 5-7 минут.

3. 9. Коли вода википить з поверхні – зменшуємо режим до мінімуму, накриваємо кришкою і залишаємо до готовності на 15-25 хвилин, в залежності від рису.
10. Готовність перевіряємо, роблячи ямку до дна, якщо немає води або її мінімальна кількість – плов готовий, можна подавати до столу.
Приємного апетиту. ❤️

Відео рецепт 👇