Курка в медово-соєвому соусі з кунжутом

Любите китайську кухню?😉 Хто любить, поставте сердечко в коментарях❤️🤗 Курка в медово-соєвому соусі з кунжутом рецепт простий 👌🏻🔥 Рецепт для всіх, хто любить китайську кухню, поєднання солоного і солодкого, а так само для всіх хто просто любить смачно поїсти😁. Тому він ідеально підходить і для сімейного вечері вихідного дня або для зустрічі гостей. Незважаючи на великий список інгредієнтів все готується досить просто, тому нехай вас не бентежить.

Інгредієнти

Отже пропорцію даю на 5-6 порцій:
1 кг курячих стегон без кістки
1 великий червоний або жовтий перець
1 склянку молодої зеленої квасолі або можна замінити зеленим перцем.
2 яйця
1/2 год л солі
1/4 год л чорний перець
2 ст ложки насіння кунжуту

👩🏼🍳Для обвалювання:
1 склянка кукурудзяного крохмалю
1/3 склянки борошна
1/4 год л солі
1/4 год л чорного перцю

👩🏼🍳Для соусу:
1/4 склянки соєвого соусу з низьким вмістом солі
1/4 ст меду
1/4 склянки кетчупу
3 ст ложки рисового оцту
2 ст л коричневого цукру
Перець Чілі 1/4 год л
1 ст ложки часнику прес
2 ст ложки води+ 1 ст ложка кукурудзяного крохмалю

Курка в медово-соєвому соусі з кунжутом покроковий рецепт

1. Рослинна олія для смаження. ⠀ Курячі стегна промити, обсушити паперовим рушником, обрізати жир, якщо є. Розрізати стегна на 2 частини уздовж і ще на 3 впоперек, виходити шматочки середнього розміру. ⠀ Поставити На вогонь каструлю з широким дном, налити соняшникову рафіновану олію для фритюру 6 см від дна і розігріти до температури 180 градусів. ⠀
2. У мисці збити яйця з сіллю і перцем. У мисці змішати кукурудзяний крохмаль, борошно, сіль і перець. ⠀ Шматочки курки по класти в миску з яйцями і добре перемішати, щоб вкрилися всі шматочки. ⠀ Потім курку відправити в миску з сухими інгредієнтами для обвалки і перемішати. ⠀ Потім кинути шматочки курки по одному в розігріте масло.
3. Не кидайте відразу всю курку, розділіть на кілька частин. Кількість залежить від ширини дна вашої каструлі. Кидайте курку так, щоб покривала все дно, але намагайтеся не кидати один на одного. Смажимо курку 5-6 хвилин, пару раз перемішавши до красивого золотисто коричневого кольору. Готову курку викладаємо на тарілку, застелену паперовою полотенцем.
4. Поки курка смажиться приготуємо соус. Можна взяти невеликий сотейник або маленьку сковороду з високими бортами. Наливаємо соєвий соус, мед, кетчуп, кладемо цукор, перець чилі, рисовий оцет, кунжутне масло, часник. Ставимо на вогонь, перемешиваем.
5. Як тільки наша суміш почне вирувати по краях, в соус необхідно вилити 1 ст ложку крохмалю, розчиненого у 2 ст ложках холодної води. Додали, перемішали. І варимо до загустіння соусу (Соус почне кипіти і ще 1 хвилину). Знімаємо з вогню й даємо охолонути. Перець нарізаємо тонкими смужками, молоду квасолю брусочками.
6. Розігріваємо вок, наливаємо 1 ст ложку кунжутного масла і кладемо наш перець. Обсмажуємо 5 хвилин. У готовий перець кладемо курку, поливаємо соусом, перемішуємо. Посипаємо обсмаженими насінням кунжуту і тримаємо на вогні 5 хвилин. Готове Подаємо курку з рисом.