Хінкалі з фаршем по грузинськи в домашніх умовах

Хінкалі з фаршем по грузинськи в домашніх умовах простий рецепт. Довго місити не треба, при цьому тесту виходить еластичним і не відкриває під час варіння. А подача просто шикарна 😍

Інгредієнти

Для тесту
1 кг борошна
2 яйця
300мл води
250 мл молока (можна без молока)
2 чл солі
3 ст/л рослинне масло

Начинка
600 гр яловичий фарш (у мене була баранина)
Можна робити мікс зі свининою чи з яловичиною
3-4 шт цибуля ріпчаста
Базилік або свіжий або сушений
кінза , петрушку
300-350 мл води
6 зубчиків часнику
сушений чебрець
мелене насіння коріандру
мелений кмин
Червоний-чорний перець
Сіль
Чебрець
Хмелі-сунелі

Хінкалі з фаршем по грузинськи в домашніх умовах покроковий рецепт

1. В миску просіваємо борошно, додаємо сіль, потім холодну воду, молоко і яйце, замішуємо 3-4 хвилини і відправляємо в холодильник. Потім ще раз замішуємо і назад відправляємо в холодильник. 3 раз вже тісто стане рівним і пластичним. Готуємо фарш. М’ясо пропустіть через мясорубку.

2. Цибулю очистіть, поріжте дуже дрібно. Часник теж дрібно порубаєте. Зелень дуже дрібно нарізуйте. поперчіть, посоліть, додайте воду і замішують. Виходить рідкий, дуже ароматний фарш. Дістаньте тісто з холодильника і залиште на 30 хв. при кімнатній температурі. Готове тісто розділіть на рівні части.
3. З тіста розкотимо ковбаса і розрізання дрібні шматочки, потім тонко скачуємо. покласти начинку, Зберіть краю коржі в складки в одному напрямку зверху. Тепер щільно защипайте тісто зверху, формуючи “ніжку”. Киплячу воду посолити і перемішати лопаткою для освіти в центрі води воронки.
4. Ось, в неї то і запускати по одному хінкалі. До повторного закипання, воду інтенсивно перемішувати по краю каструлі, щоб не травмувати хінкалі. Потім зменшити нагрів до середнього і варити приблизно 10 минут.

5. Хінкалі зварилися. Вимкнути вогонь і швидко влити в каструлю склянку холодної води – це потрібно, щоб змити з тіста клейковину. Готуємо Мама Хінкалі або вагітний хінкалі 👌

6. Шматок тіста, розрахований приблизно на 10 хінкалі, розкачати в тонкий пласт. На тісто викласти варені хінкалі пипками вниз (у мене були 7 шт). Збирати тесту краю, як хінкалі, варити 7-8 минут.

Відео рецепт 👇