Домашній соус песто з часником, базиліком та оливковою олією простий рецепт.
Інгредієнти
на 1 маленьку баночку
🟢 2 очищених зубчика часнику
🟢 3 ст л кедрових горіхів (можна замінити волоськими)
🟢 2 чашки свіжого листя базиліка
🟢 1/4 склянки оливкової олії першого віджиму
🟢 1/2 – 1 ст л поживних сирних дріжджів (АБО замініть їх веганским пармезаном)
🟢 Щіпка морської солі за смаком
Домашній соус песто з часником, базиліком та оливковою олією покроковий рецепт
1. Додайте часник і кедрові горішки в ступку. Добре розітріть до отримання однорідної маси. ⠀ ⠀ Додайте базилік невеликими жменями і продовжуйте збивати, поки він не перетвориться в пасту. ⠀ ⠀
2. Поступово додайте оливкове масло і добре перемішайте. ⠀ ⠀ Додайте харчові дріжджі і сіль і знову перемешайте.
3. Спробуйте і при необхідності відрегулюйте кількість солі. ⠀ Перекладіть в чисту герметичну баночку і зберігати в холодильнику до 1 недели.
Відео рецепт 👇