Гранатовий соус

Як смачно зробити Гранатовий соус простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Цей гранатовий соус (не плутайте з наршарабом) буде прикрасою будь-якого столу. Він чудово підходить до страв з м’яса,птиці і риби. До сиру ідеальний. Хороший і в якості пікантною приправи до овочів.

Інгредієнти

✔️Зерна граната – 2,5 кг
✔️Сіль – 1чл -1стл (на свій смак)
✔️Спеції (імбир, кориця, мускатний горіх, кардамон, чорний перець). Їх можна не додавати. Смачно і так, і так.
✔️Якщо гранат не солодкий, цукор за смаком.

Гранатовий соус покроковий рецепт

1. Гранатові зерна уварюють при постійному помішуванні протягом години (насадка з гумкою, температура 105°).

2. Протираємо через сито, відокремлюючи сік і м’якоть від кісточок. Продовжуємо уварювати, в кінці додаємо сіль, при бажанні спеції і, якщо треба, сахар.
3. Повинна вийти кашоподібна консистенція. У мене загальний час приготування вийшло 2ч 20 хв. Переливаємо в баночки.

4. Так як я збираюся зберігати соус, то баночки стерилизую. От і все! Готуйте, дівчатка… і хлопчики)) Смачно жах )))

Відео рецепт 👇