Простий рецепт домашнього соусу з журавлини, який відмінно підходить до м’яса і птиці.
Інгредієнти
300 грам журавлини
100 грам цукру
100 мл води за бажанням (я не додаю)
50 мл апельсинового соку
Домашній соус з журавлини до м’яса і птиці покроковий рецепт
1. З спецій з журавлинним соусом поєднуються: запашний перець, мускатний горіх, кориця, розмарин, базилік, чебрець, гвоздика, коньяк. Спеції додаємо за своїм бажанням і смаком. ⠀ Для соусу можна використовувати не тільки свіжу, але і заморожену журавлину. ⠀ Журавлину перебрати, помити, просушити. ⠀
2. Кладемо журавлину в сотейник і додаємо цукор, можна додати воду за бажанням, я не додавала. Не можна використовувати для варіння соусу з журавлини посуд з алюмінію, в іншому випадку відбудеться окислення від ягідного соку. ⠀ Включаємо вогонь і коли суміш закипить і ягоди почнуть лопатися, з’явиться багато соку. ⠀
3. Я перетерла пюре через сито. Додаю сік апельсина і спеції, уварюю соус 3-10 хвилин, залежить яку густину ви хочете отримати. ⠀ Термін зберігання соусу в холодильнику від 10 до 14 днів. ⠀ Це дуже смачно! Готуйте з удовольствием!