Настоянка з терну на горілку чи самогон з кісточками домашня

Сьогодні я хочу показати як я роблю теренову настоянку. Настоянка з терну на горілку чи самогон з кісточками в домашніх умовах простий рецепт.

Інгредієнти

самогон або горілка – 40% міцності 500мл
цукор – 50 гр
терен – 200 гр

Настоянка з терну на горілку чи самогон з кісточками домашня покроковий рецепт

1. Для цього я візьму ягоди терну, він же тернина або слива колюча, добре очищений самогон (подвійної перегонки), можна взяти горілку чи розведений спирт до потрібної густини, цукор і порожня ємність. Пересипаю ягоди в банку, ягоди я попередньо заморозив щоб вони стали менш терпкі і більш солодкі. Плюс до цього заморозка ще розриває волокна ягід і вони дадуть більше соку. Далі засинаю цукор і все це заливаю самогонам.

2. Закриваю банку кришкою, все добре збовтую і прибираю в темне місце на 2 тижні. Перші 3-4 дні я буду добре збовтати настоянку кожен день. 15 днів пройшло, настоянка настоялося. Зараз я фильтрую її через сито, а потім через ватяні диски. Настоянку профильтровал, далі переливаю пляшку і відправлю на 35 днів у темне місце на отдых.

3. Минуло 5 днів настоянка на терені трошки відпочила, зараз я її продегустирую і все розповім. На колір настоянка схожа на червоне вино, запах дуже приємний, свіжий ягідно – мигдальний, це тому, що терен був з кісточками. Так на смак – смак кисло-солодкий, але зовсім кислинки немного.
4. Цукру в самий раз. На початку відео я говорив, що ягоди заморозив, тому цукру можна додавати менше, ніж зі свіжими ягодами. Коли п’єш настоянку присутність алкогольної основи зовсім не відчувається, тільки післясмак видає, що настоянка досить таки крепкая.

5. Я думаю 37 – 38 градусів точно є. За п’ятибальною шкалою я поставлю п’ятірку цій настоянці. Дивіться відео, спробуйте приготувати настоянку з даного рецепту.