Як зробити домашній сир з молока, кефіру та сметани рецепт простий. Для гарного сиру дуже важливо вибрати правильні вихідні продукти. Молоко шукайте з позначкою «незбиране», ніяких домішок у складі не повинно. Жирність не нижче 3-4%.
Термін зберігання рекомендую не більше 5 діб, але при терміні в 10 теж виходить відмінно. Чим свіже молоко для сиру, тим краще він вийде. Сметану вибираємо з аналогічним характеристикам. Склад: вершки нормалізовані, закваска. Жирність: 20-25%. Короткий термін зберігання.
Термін зберігання рекомендую не більше 5 діб, але при терміні в 10 теж виходить відмінно. Чим свіже молоко для сиру, тим краще він вийде. Сметану вибираємо з аналогічним характеристикам. Склад: вершки нормалізовані, закваска. Жирність: 20-25%. Короткий термін зберігання.
Інгредієнти
2 літра незбираного молока 3,4-4%
1 літр кефіру 3,2%
200 р сметани 20-25%
Домашній сир з молока, кефіру та сметани покроковий рецепт
1. Молоко перелийте у велику каструлю, доведіть до кипіння. В кипляче молоко влити кефір і додайте сметану. Відразу вимкніть плиту, все перемішайте і накрийте каструлю крышкой.
2. Залиште її стояти на 15-20 хвилин. Друшляк застелити марлею, складеною в кілька шарів або тонким бавовняним рушником, встановіть його над великою мискою, вилийте вміст каструлі в дуршлаг.
3. Зберіть краю марлі і трохи відіжміть сир. Таким чином сирна маса залишиться в друшляку, а сироватка в підготовленій миске.
4. Сироватку ви можете використовувати для приготування млинців, оладок і в інших стравах, багато охолоджують її і п’ють, як самостійний напій або поєднуючи з соком.
5. Марлю обв’яжіть мотузкою і підвісити на гак або кран, встановивши внизу ємність для стікаючої рідини, сир буде готовий через 2-3 години. На виході виходить близько 600 г м’якого творога.
Відео рецепт 👇