Смачні ласощі для всієї родини. Як зробити Домашній торт Естерхазі з горіхами рецепт простий.
Інгредієнти
на діаметр 16 см
Основа:
🔸 Білок: 230 г (8 великих яєць)
🔸 Цукор (пудра): 130 р
🔸 Борошно фундучная: 140 г (горіхи подрібнити качалкою і пробити в кавомолці)
Крем:
🔸 Вершкове масло: 200 р
🔸 Паста фундучная (рецепт нижче) 140 г
Крем заварний:
🔸 Молоко: 210 мл
🔸 Цукор: 150 р
🔸 Жовток: 210 р
🔸 Борошно: 6 р
🔸 Крохмаль: 6 р
Оздоблення:
🔸 Шоколад білий: 100 р
🔸 Рослинна олія: 9 р
🔸 Шоколад темний для малюнка: близько 40 р
🔸 Горіх дроблений: 50 р
Паста фундучная :
🔸 Фундук: 100 р
🔸 Пудра: 25 р
🔸 Олія оливкова: 15 мл
Домашній торт Естерхазі з горіхами покроковий рецепт
1. Основа:
Білок збити з пудрою до стійкої піни, швидко замісити вручну разом з фундучной пудрою. На пергаменті намалювати кола (5 шт) діаметром 16 см і нанести на них коржики приблизно по 100 р. Випікати при 160 градусах протягом 20 минут.
Білок збити з пудрою до стійкої піни, швидко замісити вручну разом з фундучной пудрою. На пергаменті намалювати кола (5 шт) діаметром 16 см і нанести на них коржики приблизно по 100 р. Випікати при 160 градусах протягом 20 минут.
2. Крем:
Масло вершкове збити, додати фундучную пасту і попередньо зварений і охолоджений заварний крем. Крем: Цукор змішати з жовтками, крохмалем і борошном, додати трохи молока, влити в кипляче молоко, варити постійно помішуючи, протягом 5 минут.
Масло вершкове збити, додати фундучную пасту і попередньо зварений і охолоджений заварний крем. Крем: Цукор змішати з жовтками, крохмалем і борошном, додати трохи молока, влити в кипляче молоко, варити постійно помішуючи, протягом 5 минут.
3. Оздоблення:
Розтоплений шоколад з’єднати з маслом, вилити на охолоджений торт. Намалювати тонкі кухлі з темного шоколаду на відстані 2 см один від одного і шпажкою провести від центру, для характерного малюнка. Краї присипати орехом.
Розтоплений шоколад з’єднати з маслом, вилити на охолоджений торт. Намалювати тонкі кухлі з темного шоколаду на відстані 2 см один від одного і шпажкою провести від центру, для характерного малюнка. Краї присипати орехом.
4. Паста фундучная:
Фундук з пудрою пробити в блендері до отримання однорідної, вологою консистенциисоединить з оливковою олією, ще раз пробить.
Фундук з пудрою пробити в блендері до отримання однорідної, вологою консистенциисоединить з оливковою олією, ще раз пробить.