Як зробити Домашній яблучний джем на зиму рецепт простий. Забула сфотографувати джем, всі баночки закрили кришками, але збережу для вас хороший рецепт джему! Ароматний джем або як раніше називали – повидло 😋 підійде як начинка для пирогів або просто з чаєм і свіжоспеченим хлібцем, як в дитинстві 🍏
Інгредієнти
3 кг яблука
2,5 кг цукровий пісок
200 г вода
Домашній яблучний джем на зиму покроковий рецепт
1. Яблука вимийте, наріжте в таз для варення. Влийте в яблука склянку води. Накрийте кришкою, поставте на повільний вогонь, пропарте яблука до м’якості. Приблизно 30 хвилин. ⠀ Зніміть яблука з вогню, подрібніть їх заглибним блендером і додайте цукровий пісок. Все перемішайте дерев’яною ложкою, до розчинення цукру. ⠀
2. Варіть повидло на повільному вогні під кришкою, періодично перемішуючи, щоб повидло не пригоріло на дні. Готовність перевіряйте капаючи повидлом на суху поверхню, якщо крапля не розтікається, а колір став бурштиновим, то воно готове. ⠀
3. Розливайте повидло киплячим, на самому повільному вогні, з чистим сухим банкам і закрийте кришками. ⠀ Зберігайте в сухому, темному місці. Відкриті банки зберігайте в холодильнике.