Домашній зефір з фруктового пюре яблучного без заморочок

Домашній зефір з фруктового пюре яблучного без заморочок простий рецепт! Без уварювання пюре і без термометра!

Інгредієнти

Для меренги:
60 г білка (від 2 яєць)
50 г цукру
1/3 год л лимонної кислоти
Щіпка солі

Сироп:
270 г цукру
80 г води
200 г фруктового пюре (у мене яблучне), можна будь!
8 г агар агару (силою 900) .. якщо у вас інша сила – перерахуйте кількість на вашу силу агару.

Домашній зефір з фруктового пюре яблучного без заморочок покроковий рецепт

1. Для початку відразу підготуйте 1 великий або 2 середніх кондитерських мішка з насадками . І пергамент. Так як після збивання зефірної маси треба буде діяти швидко. Перший етап. Готуємо меренгу. Акуратно відокремте білки від жовтків. Білки влийте в суху знежирену миску.
2. До них же додайте сіль, лимонну кислоту і цукор. Збивайте міксером на швидкості вище середньої приблизно 3 хв до стійких піків . Поки відставте в сторону , будемо готувати сироп) Другий етап. Готуємо сироп. У каструлю з товстим дном, додайте воду, Цукор, фруктове пюре і агар агар.

3. У мене яблучне пюре , але можна використовувати абсолютно будь! Можна просто ягоди свіжі або розморожені пробити блендером-пюре готове!) Ставимо каструлю на середній вогонь і при постійному помішуванні доводимо сироп до кипіння. Як тільки сироп закипить – варимо приблизно 5 хвилин на середньому огне.

4. Не забувайте помішувати силіконової лопаткою, щоб агар агар не осідав на дно. Готовність сиропу можна перевірити термометром – температура сиропу повинна бути 105°. Якщо термометра немає, то орієнтуйтеся на час приготування – це приблизно 5 хвилин і при цьому сироп буде практично безперервною стрічкою сповзає з лопатки.

5. Третій етап. Відразу ж знімаємо сироп з вогню і несемо його до меренге. Меренгу починаємо збивати міксером на швидкості вище середньої і постійно тонкою цівкою вливаємо сироп. Зефірна маса стане повітряної і дуже стойкой.

6. Але вона не повинна охолонути ! Так як при 40 град агар агар починає стабілізуватися! Тому відразу ж перекладіть масу в кондитерські мішки з насадкою і починайте відсаджувати зефир.

7. Через 30 хв зефір вже добре відходить від пергаменту і не липне до рук. За класикою необхідно зефір просушити 8-10 годин при кімнатній температурі )

Відео рецепт 👇