Домашня гранола з вівсяних пластівців, насіння і родзинками простий рецепт. Знаєте, у багатьох є бзіки з приводу тих чи інших продуктів. Хтось не розуміє, як можна купувати магазинний хліб і пече несамовито будинку. Хто не купує печиво. А я от не розумію, як можна купувати гранолу 😂.
⠀
Ну серйозно, там такий склад – заснеш, поки до кінця дочитаешь. А щоб зробити самій видатні кулінарні здібності взагалі не потрібні. Просто ложкою змішуєте інгредієнти в мисці. І в духовку.
Сіль! Найголовніше не забудьте покласти сіль, це дуже важливо. Не маленьку дрібку, а прям хорошу. Краще все перемішайте, спробуйте на смак. Не повинно бути прісно.
⠀
Ну серйозно, там такий склад – заснеш, поки до кінця дочитаешь. А щоб зробити самій видатні кулінарні здібності взагалі не потрібні. Просто ложкою змішуєте інгредієнти в мисці. І в духовку.
Сіль! Найголовніше не забудьте покласти сіль, це дуже важливо. Не маленьку дрібку, а прям хорошу. Краще все перемішайте, спробуйте на смак. Не повинно бути прісно.
Інгредієнти
Вівсяні пластівці – 350 г (можна безглютенові)
Насіння соняшникове – 100 г
Мигдальні пелюстки або дрібно рубаний мигдаль – 50 г
Родзинки/сушена вишня – 70-80 р
Гарбузове насіння, кокосова стружка -50-70 г (за бажанням)
кокосове Масло – 4-5 ст л
Мед – 1-2 ст л (за смаком)
Сіль – хороша щіпка
Домашня гранола з вівсяних пластівців, насіння і родзинками покроковий рецепт
1. Ретельно перемішайте всі ингредиенты.
2. Висипте на деко, застелене папером для випічки і випікати близько 15-20 хвилин при 160 градусах.
3. Через 6-7 хвилин потрібно все перемішати ложкою і далі не забувати перемішувати кожні кілька хвилин до готовности.
4. Остудіть і пересипте в герметичну банку.