Інгредієнти
цукрова пудра – 450гр
желатин 7г (замочений у 25гр.води)
мед – 45гр
глюкоза 45гр (або ж інвертний сироп)
ванілін 1 чайн. ложка
лимонна кислота 👌
Домашня мастика з меду, цукрової пудри і желатину покроковий рецепт
1. Завжди изолирую мастиковий декор шоколадом або шоколадною кондитерською глазур’ю, щоб мастика не потекла від крем-чизай (на покриття ганашем ізолювати не потрібно).
2. Фігурку також изолирую шоколадом в місці зіткнення з тортом, встромляю знизу зубочистку і закріплюю на торт.
3. Мастиковий декор зазвичай роблю за день до віддачі торта, окрашиваю потрібні частини, ліплю фігурку. До ранку все підсихає і з таким декором зручно працювати.
4. Не варто залишати торт з мастичным декором занадто довго в холодильнику, так як там підвищена вологість. Найкраще задекорувати добре охолоджений торт, ненадовго відправити в холод і скоріше віддати.
5. У мене немає купи спеціальних форм та інструментів, лише самі основні. Дуже часто для ліплення я використовую підручні засоби – лінійки, шпателі, олівці і кисточки.
Відео рецепт 👇