Домашня пахлава на сметані з горіхами і цукром простий рецепт.
Інгредієнти
Для тесту:
Борошно – 800 р
Сметана – 300 г
Яйце – 4 шт(тільки жовтки)
Масло вершкове – 400 г
Сода – 1 ч. ложка
Щіпка солі
Для начинки:
Волоський горіх – 300 г + 80 г для прикраси
Цукор – 600 г
Ванілін – 1 пакетик
Для просочення:
Масло топлене – 3 стіл л
Мед – 3 стіл л
2 жовтка для змазування тіста
Всі інгредієнти розраховані для великого листа.
Домашня пахлава на сметані з горіхами і цукром покроковий рецепт
1. Борошно просіваємо. Додаємо до борошні холодне вершкове масло. Нарізаємо на кубики і злегка розтираємо руками в борошні. Соду гасимо в сметані. Додаємо жовтки. В борошняної маси робимо по середині невелике поглиблення і виливаємо сметанную суміш. Замішуємо м’яке тісто. Формуємо ковбаску і ділимо її на три рівні части.
2. Прибираємо тісто в холодильник на годину. З кожного отриманого кулі розкочуємо пласт за формою дека. Деко змащуємо топленим маслом і викладаємо перший шар. На нього викладаємо 1/2 частини начинки. Закриваємо другим пластом і знову викладаємо залишилася начинку.
3. Останнім шаром накриваємо пахлаву. Змащуємо жовтком і робимо з допомогою ножа візерунки. На ніж намагаємося не натискати! Відправляємо пахлаву в духовку на 20 хвилин при 180 градусах.
4. За цей час розігріваємо в мікрохвильовці масло. Дістаємо пахлаву і поливаємо спочатку маслом, потім медом. Знову відправляємо в духовку хвилин на 10 до готовности.
Відео рецепт 👇