Як зробити домашнє листкове тісто на маслі рецепт простий в духовці 🥐 Моє бажання зробити даний листкове тісто будинку, по тривалості можна обчислювати роками🙈. Вже років п’ять точно, як я його хочу, але мені багато чого заважає. А саме: – Складність процесу – Тривалість – Відсутність гарантій, що вийде ідеально! А повертаючись до пунктами 1 і 2, ні на які компроміси я не готова, я хочу ІДЕАЛЬНО! – Можливість купити шикарне листкове тісто в магазині біля дому, витративши при цьому мінімум часу, не багато грошей і отримати гарантований результат 😁.
Але, як завжди, на допомогу приходять мої клієнти, на прохання яких зробити тісто будинку, відмовити я природно не змогла і прийняла це за знак згори 😂. Так що сьогодні, представляю вашій увазі варіант листкового тіста, правда спрощений і доступний, який не забере у вас цілий день) Зате подарує відмінний результат і захоплення всіх дегустаторів. А це теж чудово! З наведеної пропорції виходить досить багато тіста, рекомендую вам відразу розділити результат на 2 частини.
З однієї приготувати булочки, пиріг, листкові вушка або чого ваша душа забажає. А другу частину загорнути в плівку і прибрати в морозилку. Зберігати можна 2-3 місяці, при необхідності дістати, розморозити на нижній полиці холодильника і використовувати так само як і першу частину.
Але, як завжди, на допомогу приходять мої клієнти, на прохання яких зробити тісто будинку, відмовити я природно не змогла і прийняла це за знак згори 😂. Так що сьогодні, представляю вашій увазі варіант листкового тіста, правда спрощений і доступний, який не забере у вас цілий день) Зате подарує відмінний результат і захоплення всіх дегустаторів. А це теж чудово! З наведеної пропорції виходить досить багато тіста, рекомендую вам відразу розділити результат на 2 частини.
З однієї приготувати булочки, пиріг, листкові вушка або чого ваша душа забажає. А другу частину загорнути в плівку і прибрати в морозилку. Зберігати можна 2-3 місяці, при необхідності дістати, розморозити на нижній полиці холодильника і використовувати так само як і першу частину.
Інгредієнти
Борошно 550 гр.
Яйце 1 шт.
Вода 300 мл
Вершкове масло 200 гр.
Оцет яблучний (або білий винний) 1 чл.
Сіль 1/3 чл.
Домашнє листкове тісто на маслі покроковий рецепт
1. Воду необхідно попередньо охолодити, вона повинна бути крижаний, Перелийте її в миску, туди ж додайте сіль, оцет і яйце, перемішайте все віночком. Борошно пересипте у велику миску, в якій ми потім будемо замішувати тісто. Влийте до борошні рідкі інгредієнти і почніть замішувати тесто.
2. Вимішуйте тісто не менше 5 хвилин, а потім накрийте рушником і дайте постояти 10-15 хвилин. Після цього воно стане значно більш еластичним і пластичним. Розділіть тісто на 2 частини. Одну частину на присипаній борошном поверхні тонко розкачати. Змастіть всю поверхню тіста половиною вершкового масла кімнатної температуры.
3. Так само розкачайте другу частину тіста і перенесіть на першу частину. Змастіть залишилися олією. Скачайте тісто в щільний рулет, а потім скрутіть рулет равликом. Оберніть її в плівку або покладіть в пакет і приберіть в морозилку на 20 хвилин. Потім поверхню знову присипте борошном, тісто дістаньте з плівки і розкачайте в прямоугольник.
4. Поверніть його на манер книжки, одну частину, наклавши на іншу. Розріжте по довгій стороні на дві частини. Одну ми будемо використовувати зараз, а другу можна знову загорнути в плівку і прибрати в морозилку, а потім використовувати для інших рецептов.