Домашнє печиво мадлен класичне

Як зробити Домашнє печиво мадлен класичний рецепт простий. Ми повернулися з міні-подорожі і відразу приступили до випікання печива Мадлен, я дуже давно хотіла спробувати, але не було форми! Точніше вона була і не одна. ⠀ У вас, я думаю теж були форми, від яких запах гуми не тільки в духовці і на кухні, але і смак печива теж стає жахливий🤦🏼♀️ ⠀ ⠀ Що я можу сказати про форму? Вона ідеальна! ❤️ ⠀
Силіконові форми Lékué абсолютно безпечні, виготовляються з Платинового силікону. Платиновий силікон нічого не виділяє в їжу і не змінює смак печива (оскільки повністю інертні), можна використовувати і в духовці і мікрохвильовій печі. Продукти Lékué виготовляються у відповідності зі строгими правилами контролю якості, технічних характеристик і дизайн рішень, які гарантують довговічність і безпека форм Lekue 👌🏻 і має 10-річну гарантію від дня покупки!

Інгредієнти

40 г вершкового масла
1 яйце
60 г цукру
10 г меду
30 г молока
100 г борошна
4 г розпушувач
1/2 лимона
Ванільний екстракт за бажанням

Домашнє печиво мадлен класичне покроковий рецепт

1. Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці і охолоджуємо до кімнатної температури. Яйце збиваємо з цукром, додаємо мед і молоко не перестаючи змішувати. Поступово вводимо просіяне борошно і розпушувач. Збиваємо до об’єднання ингредиентов.
2. Вводимо остигле масло і цедру лимона. Акуратно змішуємо і перекладаємо в кондитерський мішок. Тісто прибираємо на 1 годину в холодильник, можна і на ніч. ⠀ Розігріваємо духовку до 200С. Обрізаємо носик у кондитерського мішка і викладаємо у форму тісто на 3/4.

3. Простукиваем форму, ставимо в духовку. Зменшуємо відразу температуру до 170С і випікаємо 10-12 хвилин до золотистого кольору. ⠀ У мене тісто на 2 мої форми. ⠀ Готове печиво можна посипати цукровою пудрою, полити розтопленим шоколадом або глазур’ю з цукрової пудри і лимона 😋