Дріжджове тісто на кефірі для випічки в духовці пирогів і т .д. простий рецепт. Пироги виходять дуже м’якими і повітряними. До цього тесту підходить будь-яка начинка: і солодка, і солона. Якщо будете робити солодку випічку, в тісто можна додати ванілін і збільшити кількість цукру за вашим смаком.
Інгредієнти
Кефір – 250 мл
Дріжджі – 7 р
Цукор – 1 ст. л. ( для опари) і 2-3 ст. л. тісто
Рослинна олія – 50 г
Сіль – 1 ч. л. (без гірки)
Борошно – 400-450 г
Дріжджове тісто на кефірі для випічки в духовці покроковий рецепт
1. У теплий кефір додати цукор і дріжджі і залишити на 10-15 хв. Додати цукор, сіль і рослинне масло муку.
2. Замісити тісто (вимішувати заготівлю не менше 10 хвилин), накрити плівкою і дати підійти протягом 1-1,5 часов.
3. Зліпити виріб, залишити ще на 15-20 хвилин Випікати при 180 градусах 20-25 минут.
Відео рецепт 👇