Домашній зефір з яблук агар агаром

Як зробити смачний домашній зефір з яблук агар агаром рецепт простий.

Інгредієнти

дивіться нижче

Домашній зефір з яблук агар агаром покроковий рецепт

1. найсмачніший зефір з яблук сорту Антонівка. І до речі, в кондитерському світі мода на десерти циклічна. Був час, коли “об’їлися” зефіру, а зараз він знову на піку). Від меренгового рулету поки теж відпочивають) Для приготування зефіру нам знадобиться 250 грам добре увареного яблучного пюре.
2. Запікайте яблука, тушкуйте, не важливо. Просто по максимуму випаруйте вологу. Я готую пюре без цукру! 10 грам агар-агару заливаємо 150 грамами холодної води. Розмішуємо і ставимо на вогонь. При постійному помішуванні доводимо до кипіння, додаємо 350 грам цукру і 70 г сиропу глюкози. Варимо Сироп до 108°.
3. Сироп повинен бути як рідкий мед. В остигле ягідне пюре додаємо 40 г яєчного білка і починаємо збивати. Я починаю це робити паралельно з варінням сиропу. Маса повинна збільшитися в 3-е і буде добре тримати форму. Якщо діжу перевернути, маса не впаде. Не зменшуємо швидкість і вливаємо тонкою цівкою гарячий сироп.
4. Збиваємо до тих пір, поки маса не буде добре тримати форму. Перекладаємо в кондитерський мішок з насадкою полуокрытая зірка. Відсаджуємо зефір на папір для випічки або силіконовий килимок. Через 5-8 годин зефір готовий. Після з’єднати попарно і обваляти в цукровій пудрі. Або темперировпть шоколад з гарною плинністю і глазурувати зефир.

Відео рецепт 👇