Дріжджові човники з адигейський сиром

Як зробити Дріжджові човники з адигейський сиром рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

У мене вийшло 8 човників

1. Молоко холодне – 200 мл
2. Гаряча Вода – 100 мл
3. Дріжджі сухі – 1 пакетик
4. Цукор – 2 ч. л.
5. Яйце – 1 шт.
6. Масло рослинне – 2 ст. л.
7. Сіль – 1 ч. л.
8. Борошно ~ 500 грам
9. Сир адигейський – 400 грам
10. Масло вершкове – 20 грам

Додатково:
1. Жовток – 1 шт.
2. Молоко – 1 ст. л.
3. Масло вершкове ~ 50 грам
4. Масло рослинне

Дріжджові човники з сиром адигейський покроковий рецепт

1. Змішуємо молоко з водою, додаємо дріжджі,цукор – перемішуємо і даємо піднятися опарі. Потім в опару додаємо сіль, яйце, рослинне масло-перемішуємо. просіваємо борошно і замішуємо м’яке еластичне тісто (борошна може знадобитися трохи більше або менше). накриваємо рушником і у тепле місце приблизно на годину – тісто добре підніметься. в цей час сир натираємо на тертці, додаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо. стіл присипаємо борошном, формуємо з тіста кулю і ділимо на 8 рівних частей.

2. з кожної частини формуємо овал, з широких країв робимо валики і слепливания краю – формуючи човник ( я на деко робила по 4 човники, вийшло 2 противеня – пекла по черзі). спочатку зробіть один лист, перекладіть човники на деко (деко застелити пергаментом і змазати рослинною олією) і покладіть в них начинку, не жалейте.

3. увімкніть духовку на t 180, поки гріється духовка човники піднімуться. в тарілці змішуємо жовток з молоком і змащуємо човники. випікати 15-20 хвилин до рум’янцю. поки випікається перший лист – робимо другий. готові човники змащуємо вершковим маслом і кладемо по маленькому шматочку масла в центр лодочки.