Дріжджові Паски на вершках

Повітряні, ароматні, вологі і дуже смачні паски на вершках. Дріжджові Паски на вершках рецепт простий.

Інгредієнти

✔️Опара:
вершки (20 %) теплі – 240 мл
цукор – 2 ст. л.
борошно – 170 гр.
дріжджі сухі – 11 гр.

✔️Тісто:
вся опара
яйця – 4 шт. + 1 жовток
цукор – 200 гр.
коньяк -1 ст. лож
сіль – щіпка
масло вершкове м’яке – 100 гр.
борошно – 550 гр.
ізюм – 100 гр.
цукати – 150 гр
цедра апельсина-1 шт

✔️Глазур:
білок – 1 шт.
цукрова пудра – 100 гр

Дріжджові Паски на вершках покроковий рецепт

1. Спочатку готуємо опару: в теплі вершки додаємо 2 ст. л. цукру, пакетик сухих дріжджів і добре перемішуємо. З’єднуємо з борошном і перемішуємо до однорідної маси. Накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце приблизно на 30 хвилин. Вона повинна збільшитися в обсязі в 2-3 рази. У чашу міксера( можна замішувати тісто руками) вбиваємо 4 яйця плюс один жовток, додаємо дрібку солі, всипаємо цукор і збиваємо все до пишноти. Далі додаємо опару і частинами всипати починаємо муку.
2. Починаємо замішувати тісто. Коли ми вмешали практично всю борошно додаємо вершкове масло кімнатної температури і коньяк. Продовжуємо вимішувати тісто приблизно 10-15 хвилин. Готове тісто має вийде вологим і липким. Накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце для збільшення в обсязі як мінімум в 2 рази, приблизно на 1-3 години. Цукати і родзинки заливаємо окропом і залишаємо на 15 хвилин. Воду зливаємо, просушуємо паперовим рушником і додаємо 1 ст. лож борошна, перемешиваем.
3. обминаємо тісто руками, додаємо цукати, цедру апельсина і перемішуємо. Розкладаємо тісто по формах, повинно вийде 4 паски діаметром форми 11 див. Заповнюємо форму тестом наполовину. Тепер накриваємо рушником і даємо тісту піднятися, приблизно на 30 хвилин. Ставимо випікати в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Якщо форми у Вас більшого діаметру, то часу знадобиться трохи больше.

4. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою. Для глазурі змішати білок і цукрову пудру. Відправляємо на водяну баню до розчинення пудри, постійно помішуючи. Це займе приблизно 2-3 хвилини. Далі збиваємо масу міксером до білої густої маси. Наносимо глазур на паски і прикрашаємо на свій смак. Приємного апетиту і світлої Пасхи!

Відео рецепт 👇