ПП торт Мурашник

Як смачно ПП зробити торт Мурашник простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Торт на смак точнісінько як звичайний з цукром і вареним згущеним молоком!! Дуже ніжний, ароматний, а який він смачний🤩🤩🤩!! Обов’язково приготуйте😘!!

Інгредієнти

Для тесту:
✔️яйце 2 шт
✔️грецький йогурт 60 гр
✔️масло вершкове 25 гр
✔️борошно рисова(можна будь-яку) 210 гр (може менше/більше)
✔️розпушувач 3 гр
✔️підсолоджувач

Для крему:
✔️ СОМ 60 гр
✔️молоко 350 гр
✔️підсолоджувач
✔️крохмаль кукурудзяний 25 гр

КБЖУ на 100гр👉294.3/11.6/8/44
Вага 550 гр

ПП торт Мурашник покроковий рецепт

1. Готуємо тісто. Змішати яйця, йогурт, масло(попередньо розтопити), підсолоджувач і розпушувач, поступово вводити борошно(у мене яйця великі, тому знадобилося стільки борошна і замісити тісто, але не круте. Тісто прибрати в морозилку на 40-60 хвилин(можна розділити на менші частини, тоді знадобиться менше часу). ⠀ ⠀⠀

2. Дістати тісто з морозилки. На деко викласти пергаментний папір/силіконовий килимок. Натерти тісто на крупній тертці над листом, розподіляючи по всьому(якщо тісто не дуже застигло, то вмочайте тісто в борошно і тріть). Ставимо випікатися в заздалегідь розігріту до 200′ духовку на 15 хвилин (до золотистого кольору). ⠀ ⠀⠀Тісто остудити і розламати на однакові крошки.

3. Готуємо крем. СОМ обсмажити на сухій сковороді до карамельного кольору, перебити блендером. В молоко звичайне додати крохмаль, підсолоджувач і обсмажене СОМ, ретельно перемішати і поставити на повільний вогонь, варити до загустіння крему. ⠀ ⠀⠀Готовий крем перекласти в миску і накрити харчовою плівкою в контакт, остудити. ⠀ ⠀⠀

4. Зібрати торт. До крихт тіста додати крем, трохи залишити, щоб змастити торт зверху, перемішати. Викласти крихти гіркою і утрамбувати руками або ложкою. Торт змастити зверху кремом і поставити в холодильник на пару годин(у мене стояв ніч).

Відео рецепт 👇