Дріжджові рогалики з вареним згущеним молоком

Дріжджові рогалики з вареним згущеним молоком простий рецепт. Я, звичайно, не могла пройти повз нього, тим більше інгредієнти там найпростіші. ⠀ Таке приємне місце в роботі – я не очікувала. А самі рогалики 🥐 навіть перевершили моє очікування 😌 – тонке шарувату хрустке тісто і начинка з вареного згущеного молока!!! Замість згущеного молока можна використовувати повидло (джем не підійде – витече). ⠀ Коротше, рогалики реально найсмачніші! Будьте обережні ❗️ зупинитися на одному -неможливо!

Інгредієнти

(на 48-50 шт., на весь деко)

◽️Тісто:
•50 мл молока
•10 г свіжих дріжджів
•250 г пшеничного борошна
•щіпка солі
•1 невелике яйце
•150 г замороженого вершкового масла (жирність не менше 82%)
•50 г цукру для розкочування
▫️Начинка:
•150 г вареного згущеного молока (або густого повидла)

Дріжджові рогалики з вареним згущеним молоком покроковий рецепт

1. Тісто: Розчинити дріжджі в теплому молоці, залишити на столі на 15 хвилин. ⠀ Яйце трохи збити вилкою, влити дріжджі з молоком. ⠀ Вершкове масло натерти на крупній тертці, умочуючи в борошно. Змішати масло, борошно і дрібку солі. ⠀ Влити рідкі інгредієнти і швидко замісити тісто. ⠀

2. Розділити на 4 частини, кожну загорнути в харчову плівку. Прибрати в морозилку на 20 хв. ⠀ Діставати по черзі по шматочку тесту. Розкочувати на припыленной борошном поверхні в тонкий круг.

3. В кінці розкочування присипати одну сторону цукром, трохи прокатати качалкою; перевернути на іншу сторону, присипати цукром, знову трохи прокатати качалкою. ⠀ Поділити коло на 12 треугольников.

4. На широку основу кожного трикутника нанести начинку, згорнути рогаликом. ⠀ Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці на режимі конвекції близько 15-20 хв. ⠀ Готові рогалики присипати цукровою пудрой.

Відео рецепт 👇