Як смачно зробити Друкований пряник на меду на Новий Рік простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ділюся рецептом, як приготувати друковані пряники, які можна подарувати друзям і рідним. Сьогодні я детально розповім, як зробити друковані пряники. Вони стануть відмінним смачним подарунком на новорічні свята для найближчих.
Інгредієнти
Заварка
• Мед 100 г
• Цукор 150 г
• Вода 50 г
• Борошно 150 г
• Какао 2 ч. л.
• Суміш спецій для пряників 2 ч. л.
Тісто
• Вершкове масло 100 г
• Яйце 1 шт.
• Сода ½ ч. л.
• 270 г Борошно
Друкований пряник на меду на Новий Рік покроковий рецепт
1. Мед, цукор і воду відправляю в сотейник, ставлю на вогонь і доводжу до повного розчинення цукру. Знімаю з вогню і переливаю масу в окрему ємність. Додаю спеції, какао і перемішуємо до однорідності. Какао можна не додавати – воно потрібне лише для додання пряникам карамельного кольору. На смак це ніяк не відіб’ється. Додаю борошно і перемішуємо до однорідності. У цей момент цукрова маса повинна бути вище 70°С.
2. Якщо вона вже охолола, прогрійте її. Залишаю заварку остигати до кімнатної температури. До заварці додаю м’яке вершкове масло і яйце. Перемішую віночком до однорідності. Всипаю борошно з содою і перемішую. Якщо тісто недостатньо щільне, додайте ще трохи борошна, тісто має бути по консистенції схоже на розім’ятим пластилін. Для моєї форми тесту вистачить на два пряника, тому я ділю тісто навпіл. Форму трохи присипаючи борошном. З тіста формують прямокутний пласт. Викладаю його в форму і рівномірно втрамбовую качалкою, а надлишки тіста срезаю.
3. Деко застеляють папером для випічки і викладаю пряник з форми. Відправляю випікатися на 3 хвилини при 250°С. Це потрібно для того, щоб малюнок друкованого пряника схопився. Потім відкриваю дверцята духовки і залишаю до тих пір, поки температура не знизиться до 160-170°С. Закриваю духовку і випікаю ще 20 хвилин. Готовий пряник повинен бути рум’яним і бути м’яким на дотик. Після випікання пряників викладаю на решітку і даю трохи охолонути, а потім прибираю в пакет, щоб вони не заветрились і не висохли. Продовження за посиланням https://www.instagram.com/p/Cliionbp7bR/