Морквяний пиріг з яблуками, мигдалем, медом і горіхами в духовці

Як смачно зробити Морквяний пиріг з яблуками, мигдалем, медом і горіхами в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Морквяний пиріг простіше цього в приготуванні уявити важко. З розряду все змішав і в духовку. А в результаті отримаєте пряний, вологий і горіховий смак!

От скажіть, чи варто це якихось 20 хвилин на підготовку?😊 Горіхи беріть будь-які мигдаль не обов’язково. Чим пахучіше мед, тим більш цікавим вийде пиріг. Якщо морква і яблуко у вас не дуже соковиті, то кількість борошна можна зменшити, або навпаки трохи збільшити, якщо виходить дуже рідке тісто.

Інгредієнти

На форму діаметром 20 см

🔸200 гр моркви
🔸1 яблуко
🔸300 гр мигдалю (або мигдальної муки)
🔸60 гр оливкової олії
🔸100 гр меду
🔸3 яйця
🔸1 год л кориці
🔸0,5 год л меленого імбиру і мускатного горіха
🔸1 ч л соди
🔸2 ст л з гіркою борошна (пшеничне, спельтовая, полбяна)
🔸50 гр горіхів пекан або волоських для прикраси

Морквяний пиріг з яблуками, мигдалем, медом і горіхами в духовці покроковий рецепт

1. Духовку розігріваємо на 160 градусів верх-низ+вентилятор (або 180 верх-низ). ⠀ Мигдаль подрібнити в блендері або кавомолці в дрібну крихту, це не макарунс, тому розмір фракції не настільки важливий. ⠀
2. Яблуко і моркву потерти на дрібній тертці. Яйця збити виделкою до об’єднання білка і жовтка, а потім додати всі інші інгредієнти і ретельно перемішати. ⠀
3. Вилити тісто у форму застелену пергаментом, зверху розкласти горішки. Випікати 40-50 хвилин, пиріг повинен стати впевнено рум’яним. ⠀

4. Дати повністю охолонути і подавати з кулькою морозива або ложкою маскарпоне, другий варіант мій улюблений😊