Як зробити Дуже смачний яблучний пиріг домашній рецепт простий в духовці.
Інгредієнти
80 г цукру + 1 ст. л.
5-6 гілочок апельсинового чебрецю🌿
М’якоть 1 стручка ванілі
180 г м’якого вершкового масла
3 яйця🥚, розділених на жовтки і білки
250 г борошна
1 чайна ложка розпушувача
6 столових ложок апельсинового соку🍊
50 мл молока🥛 (або більше, залежно від консистенції)
3 соковитих яблука🍏
1 ч. л. лимонного соку🍋
Мигдальні пластівці за бажанням
Дуже смачний яблучний пиріг домашній покроковий рецепт
1. Ретельно відокремте дрібні листочки чебрецю від стебел. Помістіть в миску з цукром і розтирайте пальцями протягом декількох хвилин (кінчики пальців швидко почнуть пахнути апельсином). Додати ванільну м’якоть. Розігрійте духовку до 160 ° C. Збити цукор з м’яким маслом до пишноти. Змішайте борошно і разрыхлитель.
2. по Черзі додати в тісто яєчні жовтки, апельсиновий сік і борошняну суміш. Нарешті додайте молоко. Збити яєчні білки, поки вони не стануть густими, і додати в тісто. Вистелити форму для кексу папером для випічки і розрівняйте в неї тісто. Очистіть яблука, виріжте серцевину і розріжте пополам.
3. Збризніть невеликою кількістю лимонного соку. Потім гострим ножем (як гармошку) надріжте половинки. Злегка втисніть яблука в тісто. Посипати мигдалевими пластівцями і 1 столовою ложкою цукру. Випікати в духовці близько 45 хвилин, поки пиріг не підрум’яниться (зробіть тест шпажкою).