Джем з червоної смородини на зиму густий

Як зробити смачний Джем з червоної смородини на зиму густий простий рецепт.

Інгредієнти

1 кілограм смородини
1 кілограм цукру

Джем з червоної смородини на зиму густий покроковий рецепт

1. Рецепт досить простий, на 1 кілограм смородини йде 1 кілограм цукру. Смородину потрібно добре промити і видалити погані ягідки і листочки. Укладаємо смородину великий таз і засипаємо цукром. Починаємо інтенсивно перемішувати протягом 5 хвилин, поки маса Не стане жидкой.
2. Переливаємо цукрову масу у велику каструлю, Розмір каструлі повинен бути в 2-3 рази більше ніж цукрова маса. Ставимо на великий на великий вогонь і, постійно помішуючи доводимо до кипіння, У вас повинна піднятися високо піна і тільки після того як піна сама опуститься вимикаємо плиту і проціджують через джем сито.

3. Розливаємо джем по банках залишаємо на одну добу без кришок. Через добу закриваємо звичайними кришками і зберігати можна без холодильника. За добу на поверхні джему утворюється спеціальна плівка яка запобіжить ваш джем від плесени.

Відео рецепт 👇