Джем з мандаринів з шкіркою

Як смачно зробити Джем з мандаринів з шкіркою простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ось як я готую нереально ароматний джем з мандаринів, навіть не очищаючи їх від шкірки. Сьогодні я поділюся з вами рецептом одного з моїх улюблених джемів. Процес приготування дуже простий, зате результат виходить приголомшливим. До речі, смак цього мандаринового джему можна урізноманітнити різними спеціями, в процесі варіння додавши гвоздику, кардамон і корицю. Давайте готувати.

Інгредієнти

• Мандарини 1 кг
• Цукор 1 кг

Джем з мандаринів з шкіркою покроковий рецепт

1. Мандарини ретельно мию і очищаю від хвостиків. Перекладаю в каструлю і заливаю холодною водою. До речі, для цього рецепта краще всього вибирати плоди без кісточок. Ставлю на вогонь, доводжу до кипіння і варю ще 1 хвилину. Зливаю окріп, знову заливаю холодною водою і проварюю мандарини. Повторюю цю процедуру 3 раза.

2. Вона називається бланшування – так я позбавляюся від гіркоти мандаринової шкірки. Після бланшування заливаю мандарини водою і доводжу до кипіння. Варю на повільному вогні протягом години, а потім зливаю воду. Пробиваю мандарини з допомогою заглибного блендера до стану пюре. Додаю стільки ж цукру, скільки і мандаринів. Добре перемішую і ставлю на огонь.

3. Доводжу масу до кипіння і варю ще 10 хвилин при постійному помішуванні. Ще гарячий джем розливаю по заздалегідь стерилізованим банкам і закручую кришками. Остиглий джем зберігаю в холодильнику. І не переживайте, після остигання він сильно загусне. Джем виходить яскраво-оранжевим і нереально ароматним. Його можна подавати до чаю або додавати в якості начинки в торти та інші десерти. А який ваш улюблений джем?