Як зробити Фаршировані баклажани в духовці з фаршем м овочами простий рецепт.
Інгредієнти
•Баклажани – 3 шт.
•Яловичий фарш – 600 р.
•Цибуля біла – 1 шт.
•Болгарський перець – 1 шт.
•Часник – 3 зубчики
•Помідор – 3 шт.
•Базилік червоний – 10 р.
•Кінза – 10 р.
•Цибуля зелена – 10 р.
•Томати консервовані – 600 мл
•Томатна паста – 1 ст. л.
•Оливкова олія – 2 ст. л.
•копчена Паприка – 1 ч. л.
•Перець чорний – 1 ч. л.
•Сіль – за смаком
Фаршировані баклажани з фаршем м овочами покроковий рецепт
1. Частково зачистимо баклажан, підсолимо і заллємо невеликою кількістю оливкової олії. Ставимо в заздалегідь розігріту духовку до 200 градусів на 25 хвилин (поки не стане м’яким) Поки баклажан запікається займемося підготовкою всіх інгредієнтів. Цибулю нарізаємо на кубики невеликого розміру, болгарський перець на тонкі смужки, часник дрібно нарубим ножем, а помідори наріжемо на кубики.
2. Першим ділом обсмажуємо цибулю до легкого золотавості, після чого відправимо яловичий фарш в сковорідку, фарш необхідно подрібнити, щоб не було великих грудок м’яса, можете зробити це акуратно товкачиком. Далі додамо спеції, томатну пасту і будь томатний соус на ваш смак, гарненько все замешаем і дамо покипіти 5 хвилин, після чого зменшимо вогонь і додамо зелень з часником, знову добре перемешаем.
3. Тим часом дістаємо баклажани і даємо трохи охолонути. Робимо надріз уздовж баклажана і руками розкриваємо у формі човника, щільно закладаємо всередину фарш. Якщо прямуєте грамовкам, то в сковорідці у вас ще залишиться ~ 250-300 р. фаршу, туди ж відправляємо помідори і болгарський перец.
4. Заллємо томатним соусом і доведемо до кипіння, якщо соус вийшов дуже густим, то розведіть невеликою кількістю теплої води. Фаршировані баклажани повертаємо назад в сковорідку і тушкуємо ще 25 хвилин під закритою крышкой.
5. Подаємо баклажан на подушці з соусу присипавши зверху зеленушкой, за бажанням можете додати гострий перець у тарелку.
Відео рецепт 👇