Запечена паста з фаршем, сиром і помідорами в духовці

Запечена паста з фаршем, сиром і помідорами в духовці простий рецепт. Друзі, це блюдо ідеально підійде для великої компанії або сімейного вечері🤗 Беріть на замітку, готуйте і дивуйте своїх близьких.

Інгредієнти

•Паста (будь-яка на смак) – 450 р.
•Яловичий фарш – 500 р.
•Моцарелла – 300 р.
•Пармезан – 100 р.
•Рікотта – 250 р.
•Томати в соку – 400 р.
•Томатний соус – 300 р.
•Цибуля біла – 1 шт.
•Часник – 4 зубчики
•Базилік – невеликий пучок
•Оливкова олія – 30 мл
•Сухі трави – 1 ч. л.
•Перець Чилі – за бажанням
•Сіль/Перець – за смаком.

Запечена паста з фаршем, сиром і помідорами в духовці покроковий рецепт

1. У глибокій каструлі обсмажимо цибулю до легкого золотавості, після чого додаємо часник і ретельно все перемішати. Слідом йде фарш, можете використовувати будь фарш за смаком, але краще говяжий.

2. Добре перемішати фарш, щоб він не був великими брилами, обсмажуємо на високому вогні 10 хвилин, після чого додамо очищені томати у власному соку, доводимо до кипіння і заллємо додатково томатним соусом, якщо томатного соусу будинку немає, то можете розвести столову ложку томатної пасти 150 мл окропу і додати в неї 1/2 ч. л. цукру, після чого потрібно добре перемішати і залити до фаршу.

3. Далі додамо свіжий базилік, спеції і знову добре перемішуємо, пробуємо на смак, якщо все влаштовує, залишаємо гаситися на повільному вогні 15 хвилин. Тим часом відправимо пасту в киплячу і добре підсолену воду (на 100 г пасти 1 л. води і 10 г. солі)
4. Варимо на 1 хвилину менше зазначеного часу на упаковці. Готову пасту відправимо в каструлю з фаршем і перемішаємо. В принципі на цьому етапі у вас вже готове чудове блюдо😋 Але можна піти дальше…

5. Візьмемо ємність для запікання і відправимо частину пасти всередину, зверху точково викладемо риккоту (за бажанням) і будь-тертий сир за смаком, бажано використовувати два види сиру, я використовував і моцарелу пармезан.

6. Робимо в два шари – паста ➡️ сир ➡️ паста ➡️ сир. Відправляємо в розігріту духовку до 200 градусів поки сир не розплавиться (~12 хвилин ) Подаємо в гарячому вигляді, прикрасивши зверху свіжим базиликом.

Відео рецепт 👇