Фісташковий чізкейк

Як зробити дуже смачний домашній Фісташковий чізкейк рецепт простий.

Інгредієнти

Печиво:
Борошно пшеничне – 150гр
Мигдальна борошно – 150г
Вершкове масло – 100г
Цукор – 100гр
Яйця – 1шт

Начинка:
Сир сирний – 800гр
Цукор – 145гр
Фісташкова паста – 145гр
Яйця – 2шт
Вершки 33-35% – 175гр
Рецепт розрахований на форму 20d (см)

Важливо: Всі інгредієнти кімнатної температури!

Фісташковий чізкейк покроковий рецепт

1. Для приготування печива в мисці замішуємо масло з цукром. Окремо мигдалеву борошно перемішуємо з пшеничного. Вводимо до олії, додаємо яйце. Вимішуємо тісто руками, прибираємо в холодильник на годину. Дістаємо тісто і даємо йому полежати 15 хвилин. Після поділяємо його на частини і розгортаємо в тонкі листи на пергаменте.
2. Випікаємо при 180С° 7-10 хвилин, до рум’яного кольору. Даємо охолонути і подрібнюємо в блендері. Формуємо основу з бортиками. ⠀ Для начинки змішуємо цукор з сиром, додаємо фісташкову пасту і вимішуємо лопаткою до однорідності. Далі яйце і вершки. Готову начинку викладаємо в пісочну основу.
3. Випікаємо на водяній бані (200 мл) при 120-130С° ~ 1,5 год, залежить від духовки. Деко з водою ставимо на рівень нижче чізкейку. Середина готового чізкейку повинна тремтіти. Повністю охолодити (2-3години) і прибираємо в холодильник на 10 годин. Чізкейк можна прикрасити ягодами або покрити шоколадним ганашем!