Французька меренга в духовці

Як приготувати смачну Французьку меренгу рецепт простий і швидкий в духовці.

Інгредієнти

1 частина білка – 100 гр
2 частини цукру – 30 г
170 гр пудри

Французька меренга в духовці покроковий рецепт

1. Збиваємо білок. Білок спочатку ставимо на маленьку швидкість міксера, щоб розбити зв’язок альбуміну з водою. Коли на стеночках міксера з’явилася невелика кількість бульбашок, додаємо швидкість міксера на середню. ⠀ Чому важливо на маленькій швидкості збивати білки? Якщо ми поставимо на високу швидкість міксер, утворюється бульбашки різних размеров.
2. І коли ми почнемо змішувати нашу меренгу з чим-небудь, ми порушимо структуру. ⠀ Цукор додаємо тільки коли у нас не залишилося рідини в чаші міксера. Всипаємо в декілька заходів, тим самим наша меренга стає стійкіше, стабільніше. Швидкість міксера не змінюємо. Збиваємо до стабільної, блискучі текстури. ⠀
3. Перевіряємо на дзьоб, додаємо цукрову пудру в кілька прийомів. І добиваємо меренгу. ⠀ Перевіряємо текстуру, якщо по краях шматочки або грудочки, значить ми перебили меренгу. ⠀ Цю меренгу можна використовувати для макаронів, також можемо запекти. Вона не така біла з-за великої кількості цукру. Випікаємо на низькій температурі 90 градусів. ⠀ Час випікання залежить від розміру самої меренги. Якщо великі, то 2 години з конвекцией.