Французькі круасани класичні з дріжджами

Як зробити смачні Французькі круасани класичні з дріжджами рецепт простий.

Інгредієнти

На 12-15 круасанів:

500 г борошна (+ борошно при розкачування тіста)
12 г солі
12 г сухих дріжджів
55-60 г цукру
150 мл теплої води
100 мл теплого молока
350 г масла (100 для тіста і 250 для вкатки)
1 яйце (для змащування круасанів)

Французькі круасани класичні з дріжджами покроковий рецепт

1. Активуємо дріжджі-у теплу воду додаємо трохи цукру, перемішуємо, додаємо сухі дріжджі, залишаємо на 10-15 хв набухати. У просіяне борошно додаємо сіль, цукор, що залишився, робимо воронку і вливаємо розпустилися дріжджі і молоко. Замішуємо тісто, додаємо масло, вимішуємо кілька хвилин без додаткового додавання борошна. Загортаємо в харчову плівку і залишаємо в холодильнику мінімум на 4 години, краще на ночь.
2. Готуємо масло. Беремо щедрий шматок пергаменту і викладаємо на нього розм’якшене масло. Формуємо квадрат 20*20 і відправляємо в холодильник на ніч разом з тестом. Дістаємо тісто розгортаємо в прямокутник в 2 рази більше олії, викладаємо масло, закриваємо половиною тіста, і знову розгортаємо вже з маслом всередині. Верхню 1/3 частина загинаємо всередину, нижні 2/3 також загинаємо, стик і знову з’єднуємо раскатываем.
3. Складаємо навпіл і кладемо в холодильник на годину. Дістаємо тісто, розкачуємо, нижню 1/3 складаємо наверх, накриваємо верхньої 1/3 ( на відео зрозуміліше) і відправляємо в холодильник ще на 1 годину. Тепер фінальна розкочування, повинен вийти прямокутник ~28*65/68 див. Дуже гострим ножем розрізаємо трикутники ~ 8 см, надрізаємо верхню частиною і згортаємо круассаны.
4. Викладаємо на деко на великій відстані один від одного (у мене 6-7 шт). Залишаємо рости на 1-1,5 години. Збиваємо 1 яйце і рясно змащуємо круасанны. Відправляємо в розігріту до 200 С духовку на 10 хв, зменшуємо температуру до 190-185 З і випікаємо ще 10-12 хвилин. Приємного апетиту 😋