Як зробити смачний Французький пиріг невидимка з яблуками і грушами рецепт простий в духовці. (можна тільки яблука або тільки груші) 🔥 Виходить дуже соковитий пиріг, як яблука з ніжним кремом 🤩
Інгредієнти
Для тесту:
2 яйця;
50 грам цукру і 10 ванільного цукру;
70-80 грам пшеничного борошна;
1 ч. л. розпушувача;
100 мл. молока;
щіпка солі;
30 гр. вершкового масла;
800-900 грам яблук (у нас 50/50 яблука груші);
Для крихти на верх:
60 гр. мигдальної муки (можна пшеничним)
20 гр. цукру;
щіпка солі;
20 гр. вершкового масла;
Французький пиріг невидимка з яблуками і грушами покроковий рецепт
1. Спочатку включити духовку на 180°. Поєднати в мисці яйця, цукор і ванільний цукор, збити до збільшення в об’ємі і поки маса не посвітлішає. Влити молоко і розтоплене вершкове масло. Збити до об’єднання. Додати просіяне борошно і розпушувач і ще раз збити до однорідності. Яблука і груші почистити і нарізати максимально тонкими скибочками. Додати нарізані фрукти в тісто і добре перемешать.
2. Підготувати форму (у нас дві форми по 18 см паперові, як на великі тарти, не глибокі ). Можна використовувати будь-яку форму: прямокутник, коло, кільце для бісквіта, тарта і т. д. Обов’язково форму застелити пергаментом і змазати рослинним маслом. Радимо брати одну форму середньої глибини (наприклад кільце 17 -18 см , вийде один пиріг). Можна використовувати силіконову форму без пергаменту, просто змастити вершковим маслом.
3. Викласти масу з фруктами в підготовлену форму, розрівняти – максимально прибравши порожнечі у формі, злегка отстучать. Випікаємо 30-40 хвилин при температурі 180° режим верх-низ або конвекція (тоді час випічки трохи скорочується хвилин на 10). Поки печеться пиріг підготуємо крихту на верхушку.
4. Перетерти в мисці всі інгредієнти для крихти (масло має бути кімнатної температури) і після 30-40° хвилин випікання пирога в духовці , дістати його і посипати всю верхівку крихтою, розрівняти і прибрати ще на 15-20 хвилин. Дати пирогу охолонути або їсти теплим 🥰 Приємного чаювання і смачних Вам десертів, тортиків і інших сладостей.