Французький салат з куркою, сиром Брі та цитрусової заправкою

Як зробити Французький салат з куркою, з сиром Брі та цитрусової заправкою рецепт простий. Нещодавно розговорилися зі знайомою на тему: звідки брати сили, енергію, ну і звичайно дійшли до натхнення і як народжуються нові ідеї 💡 ⠀ У кожного буває вигоряння, від якого можеш врятувати тільки ти сам) І в ході наших бурхливих суперечок і обговорень, я зрозуміла, що можу черпати ідеї практично з усього, що бачу і що мене чіпляє.
Ось, наприклад, днями зайшовши в П’ятірочку, була приємно здивована асортиментом сирів, вирішила спробувати Montarell❤ ⠀ І тут до мене прийшло те саме натхнення) Вони дуже ніжні, з благородною цвіллю, м’які всередині і з твердою скоринкою зовні. А їх вершковий смак підкорює вас з перших ноток💫 Якась магія, ну і як же тут не народитися ідеї, щоб написати вам про це😅, про той самий салат, після якого ваші смакові рецептори будуть радіти!)

Інгредієнти

Салатний мікс – 100 гр
Сир Брі – 100 гр
Куряче філе – 150 гр
Рослинна олія – 1 ст. л
Апельсин – 1 шт
Сіль – за смаком
Перець чорний – за смаком
Горіхи волоські – 30 гр

Заправка:
Апельсин – 0,5 шт
Лимон – 0,5 шт
Оливкова олія – 2 ст. л
Мед – 1 ч. л
Базилік зелений свіжий – 10 г
Сіль – за смаком

Французький салат з куркою, сиром Брі та цитрусової заправкою покроковий рецепт

1. Філе курки посолити, поперчити, полити олією, обсмажити на сковороді до рум’яної скоринки, загорнути у фольгу, запікати духовці 180 гр, 15 минут.

2. Для заправки базилік подрібнити і всі інгредієнти в відставши блендере.

3. На блюдо викласти салатний мікс, шматочки курячого філе, м’якоть апельсина, скибочки сиру, полити заправкою, присипати горіхами і подавать.

Відео рецепт 👇