Французький цибулевий пиріг Писсаладьер простий рецепт. 🐟 Писсаладьер – благородний пиріг з простацького цибулі або як влаштувати собі трохи Провансу, де б ви не були прямо зараз. 🧅 Страва, з якого ми почнемо заглиблюватися у французьку кухню – тарт з Ніцци з начинкою з сметани, анчоусів і маслин.
Замість анчоусів навіть в Провансі зверху на цибулю часто кладуть шматочки звареною на пару і підсоленої тріски або морського окуня. Я в цей раз пробував з консервованим тунцем і вийшло теж добре.
Так і залишимо. 👌 В наш час «Писсаладьер» подають в самих вишуканих ресторанах. Мало хто здогадується, що його начинка складається в основному з такого простого інгредієнта, як ріпчасту цибулю. 🤴🏻 Вже дуже благородний у пирога вигляд і смак!
Замість анчоусів навіть в Провансі зверху на цибулю часто кладуть шматочки звареною на пару і підсоленої тріски або морського окуня. Я в цей раз пробував з консервованим тунцем і вийшло теж добре.
Так і залишимо. 👌 В наш час «Писсаладьер» подають в самих вишуканих ресторанах. Мало хто здогадується, що його начинка складається в основному з такого простого інгредієнта, як ріпчасту цибулю. 🤴🏻 Вже дуже благородний у пирога вигляд і смак!
Інгредієнти
Маслини 0,5 банки
Сметана 2 ст. ложки
Тісто листкове 1 лист
Тунець 1 банка
Цибуля ріпчаста 3 шт.
Часник 2 зубки
Олія оливкова
Французький цибулевий пиріг Писсаладьер покроковий рецепт
1. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, часник розчавити. Томити близько 35-40 хвилин в сотейнику, додавши оливкової олії і присолив, поки цибуля не карамелизуется.
2. Тісто трохи розкачати. Змастити добре сметаною, викласти тунець, зверху цибулю, січені маслини і запекти в духовці, розігрітій до 180 градусов.
3. Дайте йому трохи охолонути перед подачей.