Фруктова пастила з злив в духовці в домашніх умовах простий рецепт. Ви б знали як давно я хотіла приготувати пастилу фруктову. По-перше, я до сих пір не їм рафінований цукор, та й взагалі цукор. З травня це вже 5 місяців! Ось такий десерт порятунок коли хочеться щось солоденьке. По-друге, люблю я всі ці незвичні для себе рецепти і класно, коли можеш повторити улюблену солодкість у себе вдома
Інгредієнти
600 гр кислої сливи. Перший раз пробувала з угорки, на мій погляд гірше.
Фруктова пастила з злив в духовці в домашніх умовах покроковий рецепт
1. Сливи моєму, видаляємо кісточку і пюрируем в блендері до однорідності. Маса виходить з шматочками шкірки. Її можна перетерти через сито, я залишила пюре як є. Далі нам потрібен силіконовий килимок або тефлоновий килимок (у мене такий). Викладаємо нашу масу, гарненько рівномірно розподіляємо по противню.
2. Духовка 100-110 градусів. І далі найцікавіше. Духовки у всіх різні, печуть вони теж по-різному. Я готувала двічі цю пастилу і виявила для себе наступне: У мене це режим CircoTherm гаряче повітря, це щось схоже на конвекцію, те що треба щоб випарувалася рідина з нашої массы.
3. З часу пішло 3 години. Через 3 години, я остудила хвилини 4-5 нашу пастилу і спробувала її зняти з килимка. Відходила вона відмінно (відео сториз), але серединка ще була липка. Я з допомогою ножиць акуратно обрізала все те, що вже відмінно відходило від килимка, а те, що залишилося липким ще раз повернула в духовку на 30 минут.
4. *чому так зробила, можливо нерівномірно розподілилися маса і в середині вона була товщі, а отже, їй потрібно більше часу. Але краю вже були готові, а відтак могли знову затвердіти або пригореть.
5. Весь пласт я розрізала на смужки різного розміру і скрутила в рулет (на фото). Супер десерт для тих, хто відмовився від цукру. Буду готувати ще з інших ягід однозначно. Мені дуже понравилось!