Фрикадельки в вершковому соусі теріякі

Як приготувати фрикадельки в вершковому соусі теріякі рецепт простий.

Інгредієнти

✔️фарш (беріть те, що любите, я роблю з індички або асорті з м’яса) 450гр
✔️1 середня цибулина
✔️1,5 ст ложки круглозерного рису
✔️улюблена зелень (у мене кінза і зелена цибуля)
✔️сіль, перець, борошно
✔️соус: вершки 20% – 100 мл, 1 чл борошна, 1 ст ложка з верхом соусу теріякі(там де соєвий продається), сіль, перець
✔️кунжутне масло за бажанням

Фрикадельки в вершковому соусі теріякі покроковий рецепт

1. Цибулю дрібно порізати, обсмажити до прозорості, як почне трохи золотитися вимикаємо і даємо охолонути, рис варимо в підсоленій воді, відкидаємо. З’єднуємо фарш, рис, цибулю, солимо, додаємо улюблені спеції, вимішуємо і відбиваємо як котлети хвилин 7-10 поки не підуть білкові нитки, фарш стане як суфле.
2. Формуємо кульки завбільшки з волоський горіх, обвалюємо в борошні й обсмажуємо на сковороді до золочення, додаємо трохи води і тушкуємо під кришкою хвилин 5.

3. Для соусу з’єднати борошно, вершки, теріякі, добре вимішати, викласти в сковорідку, якщо буде густо налийте трохи води. Додати зелень і як почне гуснути – вимикайте, соус стане ще густіше. Зверху ароматизировала трохи кунжутним маслом.

Відео рецепт 👇