Гарбузове ньоккі з тушкованими овочами

Як смачно зробити Гарбузове ньоккі з тушкованими овочами простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Гарбузове ньоккі з білим рагу

Інгредієнти

Рагу:
Свинина – 1 кг
Оливкова олія – 3 ст. л.
Панчетта (бекон) – 250 р
Цибуля – 1 шт
Морква – 1 шт
Селера – 2 стебла
Часник – 4 зуб
Чебрець – 1 ст. л.
Розмарин – 1 ст. л.
Шавлія – 1 ст. л.
Біле сухе вино – 1,5 скл
Курячий бульйон – 1,5 скл
Молоко – 1,5 скл
Лавровий лист – 2 шт
Сіль, перець
Лимонний сік, Цедра
Пармезан
Вершки (опціонально)

Ньоккі:
Гарбузове пюре – 500 г
Картопляне пюре – 350 р
Борошно – 300 г
Яйце – 1 шт
Сіль
Мускатний горіх

Гарбузове ньоккі з тушкованими овочами покроковий рецепт

1. Розігрійте духовку до 160 градусів. Приправте свинину сіллю і перцем. Розігрійте в жароміцної каструлі оливкову олію і обсмажте шматки м’яса з усіх сторін. Приберіть м’ясо з каструлі. У тій же каструлі обсмажте протягом 10 хвилин панчетту (можна взяти бекон), потім теж заберіть її. На выделившемся жирі обсмажте нарізані кубиками цибулю, моркву, селеру. Через 5 хвилин додайте часник, сіль, перець і зелень. Смажте ще 5 хвилин. Поверніть в каструлю свинину і панчетту. Влийте вино, тушкуйте 7 хвилин. Додайте бульйон, молоко, сіль, перець, лавровий лист.

2. Закрийте кришкою, поставте в духовку на 2 години. Розділіть свинину на волокна, додайте за смаком лимонний сік, цедру, вершки. Перемішайте. Додати в рагу ньоккі, присипте пармезаном. Картоплю і гарбуз запечіть в духовці. Пюрируйте овочі, поки вони гарячі, щоб не було грудочок. Не чекаючи повного остигання пюре, додайте в нього яйце, сіль, мускатний горіх і борошно. Вам може знадобитися більше борошна, а може і менше. Її кількість залежить від консистенції гарбузового пюре. Замішайте тесто.

3. Присипте робочу поверхню борошном. Скачайте з тіста невеликі «ковбаски», наріжте їх на квадрати і прокатайте за спеціальною ребристій дошці, чи по зубчикам вилки. Ньоккі можна заморозити і зберігати в морозильній камері до 6 місяців. У солоній киплячій воді відваріть ньоккі. Коли спливуть – вони готові. Шумівкою перемістіть готові ньокии в сковороду з вершковим маслом і злегка прижарьте. Додайте в ньоккі рагу.

Відео рецепт 👇