Гречаники з фаршем в томатному соусі на сковороді

Як смачно зробити Гречаники з фаршем в томатному соусі на сковороді простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

200 г свинячого фаршу/домашнього/курячого/з індички – який подобається
100 г вареної гречки
2 шт цибулин
2 ст. ложки томатної пасти
1 шт морква
1 яйце
1+3 ст. ложки борошна
400 мл води
сіль
перець чорний мелений
масло рослинне для смаження

Гречаники з фаршем в томатному соусі на сковороді покроковий рецепт

1. Варимо гречку у воді в співвідношенні один до двох до готовності (15 хв), остуджуємо її. У глибоку ємність кладемо будь м’ясний фарш і відварену гречку. Розбиваємо одне яйце, солимо і перчимо за смаком. Додаємо у фарш одну подрібнену цибулину. Перемішуємо і додаємо одну столову ложку муки.

2. Знову вимішуємо до однорідності. В окрему тарілку кладемо три столові ложки борошна. З готового фаршу формуємо акуратні котлетки. Обвалюємо їх у борошні і викладаємо на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Обсмажуємо гречаники з двох сторін до румянца.

3. В інший глибокій сковороді на рослинному маслі обсмажуємо залишився подрібнену цибулину з натертою на крупній тертці морквою і томатною пастой.

4. Додаємо воду і перемешиваем.

5. Можна додати столову ложку борошна, щоб соус був більш густий, але я робила без нее.

6. Далі гречаники тушкуємо в томатному соусі близько 15 хвилин на слабкому вогні. Соковиті гречаники в томатній пасті готові!

Відео рецепт 👇