Картопляні кнелі з чорносливом в сметані

Як смачно зробити Картопляні кнелі з чорносливом в сметані простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Картопля — 5-6 штук;
Яйця — 1 шт;
Борошно — +\- 100 г;
Вершкове масло — 20 г;
Цукор — 2 ст. л.;
Сіль — 1 ч. л.

Картопляні кнелі з чорносливом в сметані покроковий рецепт

1. Очищену картоплю відварити, злити воду, додати вершкове масло, ретельно розім’яти товкачиком до однорідної, гладкої консистенції. ⠀ В охолоджений картоплю додати збите яйце, цукор, сіль, невеликими порціями борошно, добре вимішуючи тесто.

2. Борошна може піти від 70 до 100 г, залежить від розміру та якості картоплі та розміру яйця. Маса повинна вийти такої консистенції, щоб змоченими в олії руками, ви змогли зліпити кульку, який би тримав форму і не прилипав до рук. ⠀

3. Борошна краще додати менше, тоді тісто вийде ніжніше. Готовому тісту треба дати відпочити 15 хвилин. ⠀ Для начинки: В’ялена черешня — 100 г; В’ялений чорнослив — 150 г; Коньяк — 4 ст. л.; Вода або яблучний сік — 50 мл ⠀ Чорнослив і в’ялену черешню (можна використовувати журавлину або вишню, а можна обійтися тільки чорносливом), добре промити, переконатися, що всі кісточки видалені. ⠀
4. Викласти в сотейник, влити воду і коньяк, довести до кипіння і на середньому вогні (на 4 з 9) томити під кришкою, поки не випарується і не вбереться вся волога, ~18-20 минут.

5. Потрібно щоб сухофрукти стали дуже ніжними і м’якими. Остудити. ⠀ З тіста зліпити однакові кульки вагою близько 40 р. Руки попередньо змастіть рослинною олією. ⠀ В кульці великим пальцем зробіть поглиблення і покладіть туди чорнослив з черешнею, звести краї і зліпити у вигляді пиріжків. ⠀

6. У каструлю налити воду, посолити (смак води має бути відчутно солоним), довести до кипіння. По одному викласти кныдли в киплячу воду. Помішуючи, варити після спливання, 4-5 хвилин. ⠀ Готові кныдли, вийняти шумівкою, сервірувати зі сметаною, топленим вершковим маслом і цукровою пудрою. ⠀ Готуйте із задоволенням!

Відео рецепт 👇