Як зробити Гарбузове печиво з пряною карамеллю рецепт простий в духовці 🎃 Це печиво можна готувати будь-якої форми, але у формі гарбуза воно буде особливо актуально до Хелловіну 👻
Інгредієнти
🔹Рисове борошно – 60 г
🔹Борошно з зеленої гречки – 35 р
🔹Мигдальна борошно – 25 р
🔹Тапиоковый крохмаль – 15 р
🔹Панела/кокосовий цукор (пудра) – 30 г
🔹Гарбузове пюре (домашнє) – 60 р
🔹Кокосове масло – 35 г
🔹Какао-масло – 10 г
🔹Оливкову олію – 10 р
🔹Куркума – 1 ч. л. без гірки
🔹Пряна суміш (гвоздика, чорний перець, мускатний горіх, кориця) – 1 ч. л.
🔹Суміш для посипання печива – 1 ст. л. великого тростинного цукру + 1 ч. л. кориці
ПРЯНА КАРАМЕЛЬ
🔹Панела/кокосовий цукор (пудра) – 100 г
🔹Сироп топінамбура -100 р
🔹Кокосові вершки – 35 р
🔹Гарбузове пюре – 25 г
🔹Пряна суміш – 1 ч. л.
Гарбузове печиво з пряною карамеллю покроковий рецепт
1. 🔸Змішайте борошно, тапиоковый крохмаль, цукрову пудру і спеції.
🔸Розтопіть на водяній бані кокосове масло і какао-масло, додайте оливкову олію.
🔸В масляну суміш додайте холодну гарбузове пюре, эмульгируйте.
🔸Об’єднайте дві суміші, ретельно розімніть тісто, оберніть плівкою і відправте на 30 хв в холодильник або на 10 хв в морозильну камеру.
🔸Розкачайте тісто між двома листами пергаменту і сформуйте пласт товщиною 3-5 мм.
🔸Відправте для ущільнення в морозильну камеру на 15 хвилин, а потім виріжте печиво. Якщо тісто підтануло – приберіть його на пару хвилин в холод.
🔸Половину вирізаного печива посипте сумішшю кориці і цукру.
🔸 Випікайте 5-6 хв при 170°С.
🔸печиво Остудити на противне.
🔸Розтопіть на водяній бані кокосове масло і какао-масло, додайте оливкову олію.
🔸В масляну суміш додайте холодну гарбузове пюре, эмульгируйте.
🔸Об’єднайте дві суміші, ретельно розімніть тісто, оберніть плівкою і відправте на 30 хв в холодильник або на 10 хв в морозильну камеру.
🔸Розкачайте тісто між двома листами пергаменту і сформуйте пласт товщиною 3-5 мм.
🔸Відправте для ущільнення в морозильну камеру на 15 хвилин, а потім виріжте печиво. Якщо тісто підтануло – приберіть його на пару хвилин в холод.
🔸Половину вирізаного печива посипте сумішшю кориці і цукру.
🔸 Випікайте 5-6 хв при 170°С.
🔸печиво Остудити на противне.
2. ПРЯНА КАРАМЕЛЬ:
🔸Цукор і сироп топінамбура помістіть в ківш з товстим дном і розчиніть на середньому вогні, додайте пряну суміш.
🔸Через 5 хв після закипання суміші, додайте кокосові вершки, ретельно перемішайте.
🔸Додайте гарбузове пюре і знову ретельно перемішайте.
🔸Уваривайте суміш 5-7 хв. Готова карамель повинна повільно стікати з ложки.
🔸Перелийте карамель в іншу ємність і остудіть. Після стабілізації карамель буде щільним і тягучою, схожою на ириску.
🔸Цукор і сироп топінамбура помістіть в ківш з товстим дном і розчиніть на середньому вогні, додайте пряну суміш.
🔸Через 5 хв після закипання суміші, додайте кокосові вершки, ретельно перемішайте.
🔸Додайте гарбузове пюре і знову ретельно перемішайте.
🔸Уваривайте суміш 5-7 хв. Готова карамель повинна повільно стікати з ложки.
🔸Перелийте карамель в іншу ємність і остудіть. Після стабілізації карамель буде щільним і тягучою, схожою на ириску.
3. ЗБІРКА:
🔸Візьміть 2 кружечки печива, одне з яких посипане цукровою сумішшю.
🔸На один кружечок покладіть трохи карамелі, другим кружечком акуратно притисніть.
🔸Зберігайте при кімнатній температурі до 3 дней.
🔸Візьміть 2 кружечки печива, одне з яких посипане цукровою сумішшю.
🔸На один кружечок покладіть трохи карамелі, другим кружечком акуратно притисніть.
🔸Зберігайте при кімнатній температурі до 3 дней.