Як зробити смачні Гарбузове пончики з начинкою Чай-Латте. Популярний чай-латте в Росії та в інших країнах? Я вперше познайомилася з ним у Лондоні, тут він є майже в кожному кафе – або, як називають їх тут – coffee shop. Чай-латте це сама осіння гуртка, яку ви можете тримати в долонях і самий осінній аромат, який тільки можна вдихнути з теплим паром… Чай-латте народився з індійського чаю масала – молоко, чай, багато-багато спецій. Чому б не перетворити щось таке ароматне у тане на язиці начинку і не обернути її дбайливо в пухнасте тепле ковдру гарбузового дріжджового тіста? Чому б?- запитала я, і пішла винаходити рецепт.
Інгредієнти
Тісто:
125 мл молока
125 мл гарбузового пюре
120 г цукру
0,5 ст л дріжджів
45 г вершкового масла (розтопити)
1 маленьке яйце
450-480 г борошна
(залежить від розміру яйця і густоти пюре) 0,5 год л солі
0,5 год л меленої кориці
0,5 год л меленого мускатного горіха
0,5 год л ванільного екстракту
(Або половина стручка ванілі)
1,5 л рослинного масла для обсмажування
Пюре залишити в кімнаті на пару годин, щоб нагрілося до кімнатної температури.
Начинка:
300 мл жирних вершків (35%)
1 стручок ванілі
5 стручків кардамону
1 паличка кориці
2 гвоздички
5 горошин запашного перцю
0,5 год л насіння фенхелю
2 яєчних жовтка
80 г цукру
1,5 ст л крохмалю
Гарбузове пончики покроковий рецепт
1. Підігріти молоко, змішати з гарбузовим пюре і цукром. Додати дріжджі і дати настоятися 5 хвилин. У цей час змішати борошно з сіллю і спеціями. В гарбузову суміш додати яйце і вершкове масло, потім всипати борошно і замісити пружне тісто. Накрити миску плівкою і залишити підходити на 1,5-2 години. Готове тісто розкачати на столі до товщини близько 1 -1,5 см.
2. Вирізати великі кола діаметром 7-8 см. І залишити підходити під рушником, поки нагрівається масло. Масло вилити в каструлю 18-20 см діаметром і нагріти до 180°С. Потім знизити вогонь, так щоб він просто підтримував температуру. Обсмажувати пончики по 2-3 за раз по 3-4 хвилини на бік. Відкласти на решітку, коли трохи охолоне можна обваляти в цукрі, змішаному з корицей.
3. Начинка:
У вершки додати ваніль, кардамон і інші спеції. Нагріти майже до закипання. Зняти з вогню, накрити кришкою і дати настоятися 1 годину.
Процідити вершки через сито, щоб прибрати спеції. І знову нагреть.
У вершки додати ваніль, кардамон і інші спеції. Нагріти майже до закипання. Зняти з вогню, накрити кришкою і дати настоятися 1 годину.
Процідити вершки через сито, щоб прибрати спеції. І знову нагреть.
4. Поки вершки гріються, збити жовтки з цукром і крохмалем. Залити суміш гарячими вершками, продовжуючи збивати. Повернути суміш у каструлю і збивати, продовжуючи нагрівати на середньому вогні, поки маса не стане густою і блискучою як майонез. Відразу перекласти в холодну миску, накрити плівкою в стик і остудить.
5. Збірка: Перекласти крем у кондитерський мішок. Надрізати пончики ножем так, щоб збоку була невелика дірочка, а всередину отвір йшло глибоко. У деяких пампушках будуть природним чином сформувалися порожнини, обережно, туди може піти багато начинки. Начинити пончики з допомогою кондитерського мішка. Подавати з чаєм, кавою та іншими гарячими напитками.