Гарбузовий чізкейк

Як зробити смачний Гарбузовий чізкейк рецепт простий.

Інгредієнти

на чіз 16 см (у кого велика сім’я – готуйте відразу подвійну порцію)

Гарбузове пюре
Гарбуз – 300 гр
Вода – 100 гр

Основа
Печиво типу ювілейного – 300 гр
Вершкове масло – 90 гр

Сирна маса
Сирний сир – 450 гр
Вершки 33% – 60 гр
Яйце – 1 шт
Цукрова пудра – 60 гр (пробуйте, можливо ви захочете солодше)
Ванільний сироп – крапля (за бажанням)

Гарбузовий чізкейк покроковий рецепт

1. Гарбузове пюре: гарбуз нарізаємо на однакові дрібні шматочки, заливаємо водою і ставимо на плиту. Варимо 10 хвилин на вогні вище середнього, потім зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і варимо ще 10 хвилин. Вода повинна випаруватися, а гарбуз стати м’якою. Пюрируем блендером і прибираємо до повного охолодження. Основа: печиво за допомогою блендера подрібнюємо в крихту, з’єднайте з розтопленим вершковим маслом, добре перемешиваем.

2. Відправляємо в роз’ємну форму, за допомогою склянки формуємо дно і борти. Прибираємо поки в холодильник. Сирна маса: ОБОВ’ЯЗКОВО дістаньте інгредієнти за 2-3 години до приготування, так ви полегшите собі роботу👌 Сирний сир, яйце, вершки, сухарную пудру і сироп добре перемішуємо вінчиком до ідеальної гладкості, потім додаємо холодну гарбузове пюре і перемішуємо все ще раз. Собираем:

3. Роз’ємну форму обертаємо в два шари фольги (тому що форму будемо ставити у воду, волога не повинна проникнути в чізкейк!). На пісочну основу викладаємо сирну масу, розрівнюємо. Випікаємо: в заздалегідь розігріту до 140 градусів духовку ставимо глибокий лист, наливаємо в неї воду (1 см достатньо) і ставимо форму з нашим чизкейком.

4. Випікаємо приблизно 1 годину 20 хвилин (не перетримайте, тому дивіться за особливостями своєї духовки). Раджу почати перевіряти після години👌 Готовність перевіряємо так: краю чізкейку схопилися, а серединка тремтить. Чізкейк охолодити при кімнатній температурі, потім прибираємо в холодильник мінімум на 6 годин (я завжди печу ввечері і прибираю на ніч). Готово!

Відео рецепт 👇