Як смачно зробити Гарбузовий десерт крем баварський покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ніжний і повітряний десерт з м’яким смаком гарбуза і апельсина.
Інгредієнти
▫️80 мл апельсинового соку
▫️16 гр желатину
▫️4 жовтки яєць С0
▫️120 гр цукру
▫️7 гр кукурудзяного крохмалю
▫️240 мл гарячого молока
▫️3 білка
▫️Щіпка солі
▫️1 ст. л. цукру
▫️80 мл вершків 33-35%
▫️300 гр гарбузового пюре
Гарбузовий десерт крем баварський покроковий рецепт
1. Замочуємо желатин в апельсиновому соку. Збиваємо жовтки з цукром до отримання світлої густої маси. Додаємо крохмаль, тонкою цівкою вливаємо гаряче молоко. Нагріваємо на водяній бані на помірному вогні, поки суміш загусне і буде покривати ложку шаром крему. Якщо є термометр, доводимо до 85С.
2. Не перегрейте, інакше жовтки згорнуться. Знімаємо з вогню, додаємо желатин з апельсиновим соком. Збиваємо, поки желатин повністю не розчиниться. Збиваємо білки з сіллю і цукром до міцних піків. Додаємо остиглий заварний соус в білки. Гарбузове пюре подрібнюємо в блендере.
3. Збиваємо вершки, поки вони збільшаться в об’ємі в два рази. Вершки, миска і віночок повинні бути холодні. Додаємо вершки і гарбузове пюре в повністю остиглий заварний соус. Перелити у форму і ставимо в холодильник до повного застигання. Форму краще всього брати таку, з якою буде легко виймати баварський крем, наприклад кільце для бисквита.
4. Ще його можна зробити порційним в стаканчиках або рамекинах. Перед подачею опускаємо форму в теплу воду або обробляємо пальником і перевертаємо на блюдо. Я прикрасила десерт італійської меренгою, бланшированою цедрою і листочками мяты.
5. Вийшов дуже ніжний і повітряний десерт, я такі дуже люблю. У нього дуже м’який смак гарбуза і апельсина. Спробуйте!
6. P. S.: З такими пропорціями виходить ніжний баварський крем, він тримає форму, але не перенесе транспортування. Якщо ви хочете більш стабільний мус, – додайте більше желатина.
Відео рецепт 👇