Гарбузовий хліб плетінка Хала зі згущеним молоком

Як смачно зробити Гарбузовий хліб плетінка Хала зі згущеним молоком простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Борошно з високим вмістом білка – 350 р
Гарбузове пюре – 150 г
Згущене молоко – 100 г
Яйце С1 – 1 шт
Масло кімнатної температури – 50 г
Сіль – 6 г
Кориця – 1 ч. л.
Кардамон – 4 коробочки
Мускатний горіх – щіпка
Імбир порошок – 1/6 ч. л.
Дріжджі сухі – 3 р
Вода – 20 г

Штрейзель:
Цукор – 1/3 склянки
Борошно – 1/4 склянки
Кориця – 1 ст. л.
Олію вершкове – 15 р
Сіль – 2 г
Мигдаль дрібно нарізаний 1 ст. л.

Гарбузовий хліб плетінка Хала зі згущеним молоком покроковий рецепт

1. Дріжджі змішайте з водою кімнатної температури і залишити на 5 хвилин. Гарбузове пюре з’єднайте зі згущеним молоком і яйцем. З’єднайте дріжджову суміш, гарбузову і борошно. Замішують тісто до повного об’єднання інгредієнтів. Додайте сіль і спеції (кардамон, якщо не мелений, розтерти в ступці) і місіть ще 2-4 минуты.

2. Поступово вводите вершкове масло. Замішуйте тісто 15 хвилин. Такий час необхідно для розвитку клейковини. Накрийте тісто плівкою і залиште на 4 години при температурі від 24 градусів Цельсия.

3. Перекладіть тісто на присипану борошном поверхню. Розділіть на 3-4 частини і сплетіть косу. Перенесіть халу на застелений пергаментом деко, накрийте і залиште ще на 2 часа.

4. Для штрейзеля з’єднайте всі інгредієнти і розітріть руками в крихту. Змастіть халу яйцем і посипати крихтою. Розігрійте духовку до 190 градусів. Випікайте 20 минут.

Відео рецепт 👇