Апельсиновий джем з пектином

Як зробити смачний Апельсиновий джем з пектином рецепт простий. Є у мене традиція: щороку, на початку зими, варити апельсиновий джем!!! Він прекрасний!!! Диво просто, – куди не додай, все стає обалденным десертом.

Інгредієнти

Пропорції 1:1

500 гр. апельсинів (м’якоть, сік, цедра)
500 гр. цукру
20 гр. пектину ( у мене цитрусовий)
1 ч. л. лимонного соку

Апельсиновий джем з пектином покроковий рецепт

1. Пектин змішати з 2 ст. л. цукру із загальної кількості. Зняти цедру з апельсинів, очистити їх і вирізати шматочки м’якоті. ( Перетинки не використовувати, тільки видавити з них сік).
2. М’якоть, сік і цедру скласти в каструлю і поставити на вогонь. Додати суміш цукру і пектин (розсипаючи “дощиком”), перемішати. Засипати залишилися сахаром.
3. Варити на повільному вогні до розчинення цукру (періодично помішуючи). Проварити 10 хв. Додати лимонний сік, перемішати і вимкнути вогонь. Відразу ж перелити джем по баночках. Я зберігаю джем в холодильнику (так він гущі).