Гарбузики булочки з яблуком і гарбузом в духовці простий рецепт 🎃 Приготування дріжджового тіста завжди заспокоює і піднімає настрій. Рецепт тіста простий, а за рахунок додавання гарбузового пюре тісто стає ніжним і яскравим! ☀️
Інгредієнти
на 16 булочок
⠀
Тісто:
150 г молока
45 г цукру
5 г сухих дріжджів
450 г борошна
6 г солі
190 г гарбузового пюре
60 г згущеного молока
30 г вершкового масла
⠀
Для начинки:
2 яблука
1 ст. л. цукру
1/2 ч. л. кориці
⠀
Для змазування:
1 яйце
1 ст. л. чорний чай
Гарбузики булочки з яблуком і гарбузом в духовці покроковий рецепт
1. Першим ділом готуємо опару. Молоко нагріваємо до 40С, додаємо цукор, розмішуємо до розчинення, вводимо дріжджі, накриваємо рушником на 15 хвилин. ⠀ В діжу міксера викладаємо гарбузове пюре, сіль, згущене молоко і підійшла опару, змішуємо на повільній швидкості віночком. ⠀
2. Потім вводимо борошно, ставимо гак і поступово додаємо розтоплене масло, змішуємо поки тісто не збереться в грудку. ⠀ Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 1 годину, поки не збільшиться удвічі. ⠀ Для начинки яблука ріжемо на дрібні кубики, змішуємо з корицею і цукром. Начинка може бути будь-яка, головне, викладати її трохи! ⠀
3. тісто перекладаємо на припыленный борошном стіл. Ділимо тісто на 16 частин і кожну частину тіста скачуємо в кулю. ⠀ Потім кожен кульку розминаємо в гурток, кладемо в центр чайну ложку начинки, защипляем, перевертаємо на шов і акуратно нещільно обв’язуємо ниткою навхрест, поділяючи спочатку кульку на 4, потім на 8 секторов.
4. Викладаємо на деко вузликом вниз і знову накриваємо рушником на 30-40 хвилин. За цей час за рахунок нитки вони придбають форму гарбузів. ⠀ Розігріваємо духовку до 170°. ⠀ Збиваємо виделкою яйце і міцний чай. Пензликом акуратно обмазуємо булочки. ⠀ Випікаємо 25 хвилин. ⠀
5. На охололих булочках перерезаем перехрещування ниток зверху і знизу і акуратно витягаємо нитки. ⠀ Палички кориці ріжемо на частини і вставляємо в серединку для імітації хвостика гарбуза 🎃