Сьогодні готую Гедлибже з курки в сметанному соусі з кабардински простий рецепт. Національна кухня смачна, проста, а рецептів гедлибже як борщу дуже багато і у кожної господині свій. Показую те, чого мене навчили мої однокурсниці з КБР, впевнена, що і вам сподобається.
Інгредієнти
✔️курячі стегна без шкіри і кісток 900-1000 гр
✔️1 дуже велика цибулина
✔️ростить масло 1+1 ст л
✔️вершкове масло 100 гр
✔️борошно 1 ст л з великою гіркою
✔️сметана 25% жирності, краще домашня 300-350гр
✔️бульйон курячий близько 2 склянок
✔️червоний і чорний перець, сухий часник
✔️5-6 зубчиків часнику
✔️зелень для подачі (у мене петрушка)
Гедлибже з курки в сметанному соусі з кабардински покроковий рецепт
1. Курку нарізати невеликими шматочками, видаляючи всі хрящики, замаринувати на 30 хвилин: 1ст л раст масла, сухий часник, сіль, перець червоний. Цибулю нарізаємо кубиком менше середнього. Обсмажуємо курку швидко на високій потужності до золочення на раст олії, перекладаємо в миску, в сковорідку викладаємо цибулю і вершкове масло, пасеруємо на середньому вогні, поки не стане рівномірно золотиться.
2. На сусідній сковороді на середньої потужності обсмажити борошно, як стане світло-коричневого кольору, влити склянку бульйону, розмішати від грудочок, зменшити потужність і ввести сметану, добре розмішати, влити до цибулі. Посолити, поперчити, якщо соус густоват, то влити ще бульйон (соус стане густішим після приготування).
3. Якщо не любите шматочки цибулі в їжі на даному етапі пройдіть блендером. Додати часник через прес, розмішати і повернути курку, протушкувати 5-7 хвилин. Подавати, посипавши зеленью.
4. Традиційно гедлибже подається з пастою – це дуже густа каша з пшона і манки, яка після охолодження нарізати шматочками. Ми не фанати пшона, тому у нас з рисом, але навіть без гарніру це блюдо справжній шедевр народної кухни.